Carlo Ancelotti sågar italiensk fotboll

”Jag lever som en gud”

Carlo Ancelotti ser inte ut att vinna några titlar med Chelsea den här säsongen, trots det lever han som en gud i London.

Nu väljer han att gå till hård attack mot fotbollen i hans hemland Italien.

– Det italienska krisen fortsätter, säger Ancelotti till La Repubblica.

Ancelotti kom till Chelsea 2009 efter flera år i Milan. Italienaren fick ett fantastiskt debutår i klubben genom att bärga en Premier League-titel.

Den här säsongen ser det inte ut att bli några titlar men Ancelotti vill inte lämna England. Och han saknar definitivt inte italiensk fotboll.

Ancelotti menar att man borde lära sig mer av klubbarna i Premier League.

– Den italienska krisen fortsätter. Det är svaga investeringar, för få talanger och stora svårigheter för landslaget. En gång i tiden gjorde den italienska taktiken skillnad, men nu har de andra kommit ifatt, säger Ancelotti till La Repubblica.

Italien har tappat i Uefas ranking. Bundesliga har gått om och får tre direktplatser och en kvalplats till nästa års Champions League.

– Åttondelsfinalerna i Champions League vanns av lag med bra kontringsspel. Det går inte att komma med så mycket nytt inom fotboll. Först handlade det om kontringsspel, och nu är det omställningar.

– I Italien har man inte lärt sig, medan de andra länderna bemästrar det bra. För mitt Chelsea är kontringar mest effektivt.

Avskyvärda arenor

Ancelotti hoppas på en revolution i Italien. Tränaren anser även att klubbarna borde göra något åt fotbollsarenorna i landet.

– I Italien är arenorna obekväma och vissa även avskyvärda, och så har det varit sen 1990. I England kan man spendera en hel dag på arenan, säger Ancelotti La Repubblica.

”Jag lever som en gud”

Ancelotti har ryktats vara på väg tillbaka till Italien för att ta över Roma. Men 51-åringen vill stanna i Chelsea.

– Jag räknar med att stanna kvar där jag är. Jag lever som en gud här, säger Ancelotti.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN