”Tycker att kritiken mot mig är patetisk”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Scherman om Ekwalls kritik: Är krystat minst sagt

1 av 3 | Foto: LASSE ALLARD

TV4:s vd Jan Scherman skapade tittarstorm när han stal mikrofonen under damernas firande och kuppade in tre nyheter under fotbollsgalan.

Nu slår Scherman tillbaka.

– Jag måste säga att det är extremt överdrivet, säger Scherman till Sportbladet.

Damlandslaget hyllades på scenen under Fotbollsgalan för sitt VM-brons. Då tog Jan Scherman mikrofonen för att berätta om att kanalen säkrat rättigheterna till att sända dam-EM 2013, herrlandskampen Sverige-Brasilien och, enligt Scherman, en klar match mot England på den nya nationalarenan.

”Är extremt överdrivet”

Flera reagerade, däribland vinnaren av diamantbollen Lotta Schelin, över att Scherman ”stal” uppmärksamhet från damerna för att prata om herrarnas kommande träningsmatcher.

– Jag måste säga att jag tycker att det blivit extremt överdrivet. Det är nästan så att jag har lite svårt att förstå. Det var så här, och det är viktigt att förstå, att jag och Lagrell (Svenska fotbollförbundets ordförande) satt och pratade och i det samtalet väcktes idén att hedra damlandslaget för deras VM-insats. Jag kläckte själv idén om glasskon. Sagt och gjort instiftade vi ett nytt slags pris på Fotbollsgalan för att hedra tjejerna, säger Scherman.

TV4:s vd understryker att hans kupp inte skedde på bekostnad av damernas tid i rampljuset.

Slår tillbaka mot Ekwall

– Det var till punkt och pricka på sekunden enligt körschemat. Det var ingen av deras hyllningar jag stal. Däremot tog jag cirka 20-25 sekunder av annan tid men det verkade finnas tid över eftersom sändningstiden klarades med marginal.
– Min så kallade kupp inkräktade alltså inte på hyllningstiden för tjejerna. Att det sedan uppfattats så är väldigt tråkigt eftersom jag i allra högsta grad var delaktig i initiativet. Det som är lite tråkigt, eller till och med patetiskt, med kritiken är att jag faktiskt tycker att det här var fantastiskt roliga nyheter för hela Fotbollssverige.

En av de som riktat kritik mot Scherman är TV4:s egen fotbollsprofil Patrick Ekwall.

– Fortfarande osäker på om det var damlandslaget eller Janne Scherman som skulle hyllas nyss, skrev Ekwall på sin Twitter.

En framkrystad åsikt anser Scherman.

– Patrick är en debattglad person men det här låter som han saknar ämnen. Det är lite krystat, minst sagt.

Hur ser du kritiken att du inte hade gjort likadant om det hade varit herrlandslaget som stått bakom?

– Det är kvalificerat nonsens. På extremt låg nivå dessutom.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN