MFF och Kalmar fick plandispens

FOTBOLL

Djurgården och Trelleborg får vänta på besked

Flera allsvenska klubbar behöver tid för att möta kraven på markvärme och plantäckning.

På måndagen fick Malmö FF och Kalmar dispens, medan Djurgårdens och Trelleborgs dispensansökningar bordlades.

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd behandlade på måndagen ansökningarna om dispens från de allsvenska klubbar som inte kommer att ha klart med planvärme och plantäckning till nästa säsong.

Malmö FF och Kalmar FF beviljades dispens.

– Anledningen till att vi bordlade dispensansökningarna från Djurgården och Trelleborg är att förbundsstyrelsen fick i uppdrag av representantskapsmötet i lördags att ta upp diskussioner med de här två klubbarna. Vi avvaktar utgången av vad som sker där, säger disciplinnämndens ordförande Kenneth Tallinger till TT.

När Djurgårdens och Trelleborgs dispensansökningar kommer att behandlas av disciplinnämnden är oklart. Det beror på hur diskussionen mellan fotbollsförbundet, klubbarna och arenaägarna faller ut.

Hos Djurgården mottogs beskedet om bordläggning positivt.

– Det är alldeles utmärkt. Stockholms stad som äger Stadion har efterlyst tydligare regler för vad som ska uppfyllas. Den gemensamma målsättningen är att vi ska spela kvar på Stadion, säger Djurgårdens informationsansvarige Jonas Riedel till TT.

Djurgården ansökte om dispens redan i september och har nyligen kompletterat ansökan med de renoveringar som Stockholms stad ämnar göra under de kommande tre åren. Det är inom den tiden som de klubbar som får dispens måste hinna få klart med markvärme och plantäckning.

Malmö FF och Kalmar FF ska få nya arenor och får därför dispens. Ljungskile har fått ordnat med en lösning med plan- och markvärme. Djurgården och Trelleborg står formellt sett inför hotet att byta hemmaarenor.

Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell påpekade vid representantskapsmötet i lördags att samma regler ska gälla för alla. Och kravet för dispens är att förbättringarna ska vara genomförda inom tre år.

Enligt reglerna ska åtgärderna för allsvenska planer vara klara den 15 mars 2008. Den första allsvenska omgången spelas redan den sista helgen i mars.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM