Klart det är prestige mellan våra nordiska Vikingar – vilken striker ska Sir Alex välja?

FOTBOLL

Sportbladets Peter Wennman: Någon av dem tvingas sitta på bänken

MANCHESTER

Dagen efter succén, på väg ut till turnébussen:

Det glada dansbandet Vikingarna, featuring Henrik Larsson och Ole Gunnar Solskjaer.

Leende guldbruna ögon.

Kramgoa låtar.

Hjältar för oss medelålders.

Det är lite kul det här med Manchester United och deras satsning på "the young guns", pojkar som Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo, när man en dag som denna får vakna upp till jätterubriker som handlar som Larsson, 35, och Solskjaer, 33.

The Scandinavian Vikings.

Svensken och norrmannen som brutit ben och knän och varit så svårt skadade att de dömts ut som förlorade i toppfotbollen - men som lik förbaskat har segat sig tillbaka och plötsligt står på samma brännheta scen igen.

I afton på Sandgrund i Karlstad, comeback av:

The Vikings!

Ungdomarna på Old Trafford må frukta en smula, det här är gubbar som vet hur man svänger en saxofon och jag tror varken Larsson eller Solskjaer tänker maka på sig frivilligt.

Någon tvingas sitta på bänken

Dock, det det är otvivelaktigt så att Sir Alex Ferguson, med youngsters som Rooney och Louis Saha i bakfickan, kommer att tvinga någon av de skandinaviska veteranerna att sitta på bänken i överflödets förbannelse framöver.

Vilken striker väljer han?

Den älskade Solskjaer som har hela Old Traffords Stretford End i ryggen och som gjort sig odödlig i United genom sina viktiga mål (och inhopp)?

Eller den märklige, mäktige Henrik Larsson som levererar i alla sammanhang och gjorde en så fantastisk debut mot Aston Villa i söndags?

Henke och Ole Gunnar säger själva vackra ord om varandra. Det finns prestige med i bilden, konstigt vore det annars, men de tänker inte börja klösa ögon för att få kliva fram till mikrofonen och vara leadsinger i Vikingarna.

Båda tänker på hur orkestern ska låta, i första hand.

Men det är rätt kul att höra diskussionerna mellan svenskar och norrmän för övrigt, bland alla de som inte kan ta ett danssteg själva.

Märkliga mejl från Norge

Efter Henke-hyllningarna i går har jag mottagit ett antal märkliga mejl från norrmän som tycker att det är rent ut sagt för jävligt att vi svenskar är så nationalistiska när vi skriver om Henrik Larsson.

Eh...ja, sten i glashus sa ni, jag hörde det.

I förkortade versioner:

"Neste gang Norge vinner noe og hyller seg selv och dere svensker kritiserar oss for det, så skal jeg ta frem denne arttikkelen. Makan till skryt tror jeg aldri att jeg har sett".

(Ronny Karlsen).

"Hei svensker. Ner jeg nå slår opp på Aftonbladet og ser dekningen av Henkes Man U-debut så må jag nesten le. At det er mulig å ha så lite bakkekontakt! Nå er plutselig Henke verdens beste fotballspiller. Solskjaer, inbytteren, har scoret mer enn 100 mål för Man U.

Kanske det er på tide att dere svensker finner deres plass i verden dere også, som ett lite og ubetydelig land, precis som Norge (men det er vel for mye forlangt).

(Willy Larsen).

"Som goalgetter är Ole Gunnar i särklass, och på 12 minuter blev publikens favorit på Old Trafford åter matchvinnare. Henrik Larsson spelade mycket bra, men han hade flera chanser som Solskjaer antagligen hade omsatt i mål. Jag vore tacksam om Aftonladet blev mer objektivt i sin rapportering, och som norskägd tidning borde man ha plats för resultaten i backhopparveckan."

(Jan Hilding Larsen).

Ett begynnande krig

"Overvurdering Larsson, undervurdering Solskjaer! Sannheten er at Solskjaer startet fler kamper för Man U enn han kommit inn som innbytter. 201 startet, 132 som inbyttet.

(Runo Andre Eikhom).

Man kan alltså ana ett begynnande litet krig mellan Sverige och Norge här. Men så vill vi väl inte ha det?

Må bäste man vinna Fergusons förtroende, säger jag.

London, i natt: Tidningar fyllda av spekulationer kring Fredrik Ljungbergs framtid i Arsenal.

Men är det inte ganska lätt att tolka situationen?

Eftersom inte Arsenal går ut omedelbart och kraftigt dementerar ryktena om en försäljning av Ljungberg, då måste det ligga nåt ni saken.

Det är slut nu, finitio.

Det var min första tanke, trots att det var News of the World som kom med avslöjandet, och det är nu uppenbart att Freddies dagar i Gunners är räknade. Det lär bli mycket resande i Europa för agenten Roger Ljung den närmaste tiden.

29 år, ständigt skadad, rullande i gräset...jag vet inte var Ljungberg kommer att hamna. Jag hoppas bara inte han fastnar i det där West Ham/Portsmouth/Tottenham-träsket där spelare av ungefär samma värde bara byter tröjor med varann.

Storklubb i Italien eller Spanien?

Dream on, det är troligare att Ljungberg blir kalsongförsäljare på Åhléns.

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM