”Milan vill ha Källström”

FOTBOLL

Kan bli alternativ till Clarence Seedorf

Foto: SVARET KAN BLI...MILAN. Den italienska storklubben sägs också vara ute efter svensken.

Både Valencia och Real Madrid har uppgetts vara på jakt efter Kim Källström.

Nu vill även Milan ha den svenske mittfältaren, uppger Tgcom.

Enligt Tgcom kommer Milan med säkerhet att köpa en mittfältare och nu riktar klubben in sig på två alternativ: Thiago Motta och – Kim Källström.

Milans vice president Adriano Galliani vill ha Barcelonas Thiago Motta, som fått en prislapp på fem miljoner euro (46 miljoner kronor) av sin klubb, även om Barcelona uppges vara beredda att sänka priset.

Men under den senaste tiden ska Milan ha intresserat sig för Lyons Kim Källström, som ett alternativ till Clarence Seedorf på mittfältet, uppger Tgcom. Även den italienska tidningen Tuttosport skriver om Milans intresse för svensken.

Lyon uppges vilja ha 10 miljoner euro (92 miljoner kronor) för svensken, en summa som är betydligt lägre än de som nämnts i anknytning till förhandlingarna mellan Valencia och Lyon. I samband med förhandlingarna klagade dock Lyons klubbordförande Jean-Michel Aulas på att Valencia ville göra avbetalningar under flera år.

– Det kom muntliga bud genom agenter. De föreslog en avbetalning på fyra, fem år. Kom igen, vi har vuxit från det där. Sånt där höll jag på med på Handelshögskolan, sa han till Sportbladet för en dryg vecka sen.

Läs tidigare:

David Nannini Nilsson