Det dröjde tre minuter -sedan kom Rauls revansch

FOTBOLL

Drömmål i super-matchen: "Jag är redo för landslaget"

Foto: Drömmål Raul tajmade inlägget från Ramos och nickade in 1–0 i ”el clásico”. Real Madrid fick en drömstart – och Raul visade att han fortfarande är att räkna med. ”Jag är alltid redo om jag blir kallad till landslaget”, säger han.

Hårt kritiserad och petad i landslaget.

I går gav Raúl, 29, tvivlarna svar på tal.

Lagkaptenen nickade in 1-0 och var briljant när Real Madrid satte Barcelona på plats.

- Vi var det bättre laget och nu är vi på rätt väg, säger han.

Redan i den tredje minuten klev Raúl González fram. Sergio Ramos lysande högerinlägg nådde anfallaren som nickade in 1-0 i krysset bakom Barcelonas målvakt Víctor Valdés.

En drömstart för Real Madrid som innan "el clásico" inte alls fått spelet att stämma under Fabio Capellos ledning.

"Viktig seger"

- Barcelona kom igen i den första halvleken men vi försvarade oss bra. Efter matchen i tisdags (4-1 borta mot Steua Bukarest i Champions League) har vi fått bättre självförtroende och det märktes i dag. Det var en viktig seger, speciellt med tanke på att vi förlorade med

3-0 mot Barcelona på hemmaplan förra året. Nu gäller det att vi fortsätter så här, säger Raúl till klubbens hemsida.

Anfallaren har haft en tung höst och inför EM-kvalet mot Sverige petades han för första gången på tio år ur landslagstruppen. I går visade Raúl att han fortfarande är att räkna med i de stora sammanhangen. Förutom målet gjorde han en kopiös arbetsinsats och låg bakom flera heta lägen.

"Alltid redo"

- Det finns inget större än landslaget och jag är alltid redo om jag blir kallad, säger Raúl som fick se holländaren Ruud van Nistelrooy sätta 2-0 efter en kontring några minuter in på den andra halvleken.

Sedan kontrollerade Real Madrid händelserna och gjorde det svårt för Barcelona.

Fabio Capello sammanfattar trepoängaren:

- Vi var riktigt bra de första 15-20 minuterna. Det var inte ett lag från division tre vi mötte utan de europeiska mästarna, ett högklassigt motstånd, så det var en psykologiskt viktig seger. Och nu spelade vi äntligen som ett lag.

10 andra heta möten:

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga