Sir Alex rasande

FOTBOLL

”Han kokade av ilska när han fick höra vad som förmodligen pågått – och vem kan klandra honom?”

Foto: Vill ha ett slut Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson kräver nu att klubbens julfester stoppas. Han är enligt källor trött på alla skandaler.

LONDON. Landslagsstjärnan Jonny­ Evans ­pekas ut som våldtäktsman efter Manchester Uniteds julfest.

När laget tränade i går satt 19-åringen i polisförhör.

I stället blev de andra spelarna offer för Alex Fergusons vrede.

Foto: Jonny Evans flög dagen efter till Monaco, men flög hem direkt när han var anklagad för våldtäkt.

En 26-årig kvinna ringde vid fyratiden på tisdagsmorgonen till polisen i Manchester och berättade att hon blivit utsatt för en våldtäkt på Great John Street Hotel, där spelarna i United avslutade årets julparty.

Nordirländaren Jonny Evans flög efter festen till Monaco, men återvände till England när han förstod att han var misstänkt. Väl på brittisk mark anmälde sig 19-åringen hos polisen.

”Uppriktigt förbryllad”

Han fick tillbringa natten i häktet, men släpptes mot borgen i går. Uniteds advokat Maurice Watkins fanns då på plats. Jonny Evans åkte sedan till familjens hem i förorten Sale.

– Jonny är uppriktigt förbryllad och förvånad av allt som har hänt de senaste 48 timmarna. Familjen och vännerna stöttar honom. Han är fast besluten om att rentvå sitt namn så snabbt som möjligt, säger en vän till The Sun.

Spås lysande framtid

Jonny Evans spås en lysande framtid som fotbollsspelare. Han gjorde A-lagsdebut i september och har sedan dess spelat två matcher i Champions Leauge. I landslaget är han redan etablerad.

Han kom till Manchester United som nioåring. Även hans yngre bror Corry, 17, är knuten till klubben.

Jonny Evans och den 26-åriga kvinnan ska förhöras på nytt om den misstänkta våldtäkten. United-stjärnan vägrar att prata med pressen om det inträffade.

– Han kommer inte att uttala sig. Vi är medvetna om vad som står i tidningarna, säger hans mor Dawn till The Times.

Uniteds tränare, Alex Ferguson, ska ha varit rasande efter ytterligare en julfest som följdes av skandalrubriker. Enligt Daily Mirror kräver han nu att traditionen bryts.

Fruktade bossen

– Han kokade av ilska när han fick höra vad som förmodligen pågått – och vem kan klandra honom? Några spelare kom skamsna till träningen och fruktade att möta bossen öga mot öga, säger en klubbkälla till Daily Mirror.

De brittiska tidningarna fortsätter att frossa i skandalnatten. I går framkom uppgiften att Jonny Evans dessutom ska ha råkat i slagsmål med den 26-åriga kvinnans pojkvän. En annan av klubbens superstjärnor ska bokstavligen ha släpat en annan kvinna mot toaletterna, då en vakt ingrep.

– Det var hemskt. Den här killen har plågat mig och mina väninnor i åratal med sina försök att få oss i säng, säger kvinnan till Daily Mirror.

35 spelare medverkade under julfesten. Flickvänner och fruar var inte välkomna. I stället hade ett hundratal andra kvinnor bjudits.

ARTIKELN HANDLAR OM