Chippen från start mot Milan

FOTBOLL

Spelar bredvid Totti
i kvällens cupsemi

Christian Wilhelmsson kliver rakt in i startelvan i kvällens semifinal mot Milan i italienska cupen, enligt flera italienska sporttidningar.

Både tränaren Luciano Spalletti och lagkapten Francesco Totti säger att de gärna vill vinna - för att kunna ta revansch på Zlatans Inter i en eventuell final.

Foto: På topp med Totti Christian Wilhelmsson spelar från start i kvällens möte med Milan.

Christian Wilhelmsson har redan gjort gott intryck på både tränaren Luciano Spalletti och fansen i Roma. Spalletti har uttalat sig mycket positivt om svensken och i en omröstning på tidningen Il Romanistas hemsida gav läsarna Chippen högst betyg av alla spelare efter matchen mot Livorno.

I kväll spelar han bredvid Totti i hatmatchen mot Milan på San Siro klockan 21:15, enligt flera italienska sporttidningar.

Chippen i form

På en presskonferens igår sa Spalletti att Wilhelmsson är i god form, till skillnad från den andra nyinköpta spelaren, Francesco Tavano. Han sa också att drömmen är att slå Inter i en final.

- Det faktum att vi kan möta Inter i final kan tagga oss ytterligare, för vi har alltid förlorat när vi spelat i final mot dem. Under alla omständigheter är vi redan tillräckligt taggade som det är, sa Spalletti.

I Milans trupp ikväll finns bland andra Gattuso, Gilardino och Inzaghi uttagna.

Ett frågetecken för kvällens match är vädret. Det är runt noll grader i Milano och det finns risk för snö.

David Nannini Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A