Klart: Anton Salétros återvänder till AIK

avDaniel Sörensen

AIK förstärker sitt mittfält.

Det står klart att Anton Salétros vänder hem till klubben på lån.

– Det ska bli skönt att dra på sig AIK-tröjan igen, det är alltid speciellt, säger han själv.

De regerande svenska mästarna AIK fortsätter att bygga på sin trupp inför den nya allsvenska säsongen.

Näste namn att förstärka laget är Anton Salétros, 22. Han vänder hem till klubben från den ryska klubben Rostov, som han flyttade till i somras. Han ansluter till laget 11 februari för att genomgå läkarundersökningen, och låneavtalet gäller till och med den 30 juni.

– Det ska bli skönt att dra på sig AIK-tröjan igen, det är alltid speciellt. AIK:s organisation håller också absolut toppnivå när det gäller utveckling och det är en perfekt miljö för mig att fortsätta utvecklas i, både på kort och på lång sikt, säger han till klubbens hemsida.

– Med Anton i AIK blir truppen bättre. Konkurrensen blir hårdare och flexibiliteten större vilket ökar våra möjligheter att prestera bra under våren, säger samtidigt klubbens sportchef Björn Wesström.

Tappat Olsson till Ryssland

FotbollDirekt var först med att rapportera om Salétros var nära att lämna sin ryska klubb Rostov för en comeback i Sverige. Han har haft svårt att ta en startplats i laget sedan flytten från allsvenskan i juni.

Expressen följde upp uppgifterna genom att rapportera att det handlade om ett lån.

AIK har sedan tidigare tappat mittfältaren Kristoffer Olsson till FC Krasnodar, men samtidigt värvat finske landslagsmannen Saku Ylätupa från Ajax.

De har också plockat in norske mittbacken Daniel Granli från Stabaek samt anfallaren Chinedu Obasi som senast var i Elfsborg.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM