Zlatan Ibrahimovic

”Zlatan kan vinna ligan på egen hand”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Juventus Chiellini ger upp titeln efter svenskens ankomst

Italiens landslagsman Giorgio Chiellini hyllar Zlatan Ibrahimovic efter övergången till Milan.

26-åringen säger att hans eget Juventus redan nu har distanserats rejält av Milan efter värvningen.

– Om Ibrahimovic har samma inverkan på Milan som han hade på Inter kan han vinna Scudetton på egen hand, säger Chiellini enligt Football Italia.

Att Zlatan Ibrahimovic har ett gott rykte i Italien är känt men hyllningarna från en av de största utmanarna till titeln är anmärkningsvärda.

”Går inte att stoppa dem”

– Om Ibrahimovic har samma inverkan på Milan som han hade på Inter kan han vinna Scudetton på egen hand, säger Juventus försvarare Giorgio Chiellini.

26-åringen är en av dem som får det otacksamma jobbet att stoppa Ibrahimovic, Ronaldinho och Pato i vinter. En omöjlig uppgift enligt Chiellini, som spelade ett par säsonger med svensken i Juventus.

– Om Zlatan och Ronaldinho har önskan att spela med Pato kommer de att slå gnistor om dem och de kommer att göra massor av mål. Du kan inte hänga med alla tre när de är tillsammans.

”Har tagit ett steg nedåt”

Italienaren går så långt att han ber Juventus fans ha överseende med om laget inte klarar av att utmana Milan och Inter om titeln efter Zlatans ankomst.

– Jag gillar Juventus projekt mycket men det är på lång sikt. Vi måste vara tydliga med våra fans så att vi inte skapar onödig press vilket var avgörande förra året. Vårt mål är att nå en Champions League-plats.

– Vi har tagit ett steg nedåt efter Ibrahimovics ankomst. Det är faktiskt ett väldigt stort steg med tanke på hur lång Zlatan är.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic