Miller petar Turina igen

avOskar Månsson

Turina: Managern kommer välja ”Stam”

AIK fortsätter med reservmålvakten Kenny Stamatopoulos i matchen mot Helsingborg. Det tror i alla fall hans konkurrent, Ivan Turina.

– Managern kommer att välja ”Stam”, säger kroaten.

Foto: Kenny.nummer 2 Ivan Turina får återigen se sig slagen av Kenny Stamatopoulos i kampen om målvaktsplatsen när AIK möter Helsingborg i morgon.

Ivan Turina började sin sejour i AIK lovande men har haft det jobbigare på slutet. Tvåmetersmannen från Zagreb släppte in ett tveksamt mål mot Göteborg (förlust 1–2) och var heller inte särskilt lyckad mot i 1–4-matchen mot Trelleborg.

Och sen blev han sjuk.

– Jag var dålig i en vecka. Jag brukar inte vara sjuk så det kändes lite konstigt, säger Turina.

I de två senaste matcherna har i stället den inlånade Kenny Stamatopoulos fått förtroendet. Och när AIK möter guldaspiranten Helsingborg fortsätter den grekiske kanadensaren från Norge mellan stolparna. Ja, i alla fall enligt Ivan Turina.

– Managern kommer att välja ”Stam”. Jag är inte hundra procent än och han har gjort två bra matcher. Det finns ingen anledning att ändra, säger han.

Satsar på ”Stam”

Det är okej för dig att vänta lite till?

– Det enda som spelar roll för mig är att laget vinner.

Däremot är Stamatopoulos inte lika säker.

– Jaså, säger Ivan det? Det var ju bra för mig, ha ha.

Ett annat tecken på att målvakten är uppskattad är att klubben nu har bestämt sig för att satsa på 31-åringen – vars kontrakt med Trömsö går ut den siste november – som en av målvakterna i nästa års trupp.

– När jag fått spela har AIK varit mycket nöjda med mig. Jens Andersson (sportchef) har pratat med min agent och nu handlar det om att hitta en finansiell lösning.

ARTIKELN HANDLAR OM