Dorsin spelade utanför planen – fick straff

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Bollen var långt över linjen, men Mikael Dorsin spelade vidare – och lyckades få straff.

– Det är ju inte jag som dömer, säger den svenske landslagsbacken.

Det var tretton minuter in på Rosenborgs hemmamatch mot Odd Grenland som Mikael Dorsin spelade fotboll utanför planen. Han löpte ner mot kortlinjen, tappade ut bollen över linjen, fortsatte, blev fälld – och fick straff.

– Jag var inte säker på om bollen var ute eller inte, så jag bara fortsatte att spela. Det är ju inte jag som dömer, säger den svenske landslagsbacken till norska TV2.

Straffen placerades säkert i mål av Steffen Iversen, trots Odd Grenland-spelarnas högljudda protester. TV-bilderna gav dem rätt, bollen var klart över linjen.

”Borde erkänt”

TV2-experten, den förre norske landslagsspelaren Lars Bohinen, jämförde i studion Dorsins tilltag med Thierry Henrys hand i VM-kvalet mot Irland. Båda borde ha erkänt för domaren vad som hänt enligt Bohinen.

Men Dorsin var inte säker, och spelade vidare.

– Jag ser ju nu i efterhand på tv-bilderna att bollen är ute. Det är synd. Men jag måste ju spela vidare, säger han.

”Inte Mikaels fel”

Odd Grenland-spelaren Anders Rambekk var den som närmast jagade Dorsin.

– Det ser ut som att bollen är ute. Därför stannar jag. Men det är inte Mikaels fel, det är domaren som dömer, säger han.

Odd Grenland-tränaren Dag-Eliev Fagermo är känd för att inte hålla inne med sin kritik. Men efter matchen ville han inte kritisera domaren Svein-Oddvar Moen.

– Jag är nog Norges sämste förlorare, men jag vill inte säga något elakt om domaren. Moen väntade på mig i pausen och beklagade det som hade skett. Det tycker jag är stort, säger Fagermo.

Odd Grenland lyckades kvittera efter ett självmål. Rosenborg-spelaren Kris Stadsgaard skulle nicka bort ett inlägg men nickade rakt på en överraskad Daniel Örlund i mål, som inte kunde hindra bollen från att smita i nät.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.