United: Vi har en miljard att spendera

FOTBOLL

Ordförandens utspel mot kritiken

Fansen har riktat kritik mot Manchester Uniteds agerande på transfermarknaden och ifrågasatt om klubben har tillräckligt med resurser.

Nu slår ordföranden David Gill tillbaka.

– Pengarna finns definitivt där. Det finansiella resultatet kommer visa att vi har omkring 95 miljoner pund, säger Gill till The Sun.

Foto: Managern Sir Alex Ferguson.

Manchester Uniteds fans har under hela året protesterat mot klubbens amerikanska ägare, Glazer-familjen. Med gula och gröna halsdukar har supportrarna krävt ett maktskifte i klubben.

Slår tillbaka mot kritiken

Rykten har även spridit sig att klubben inte har tillräckligt med resurser för att kunna utmana Chelsea och Manchester City på transfermarknaden.

– Folk säger att Alex (Ferguson) säger att pengarna finns där för att han måste. Alla som känner Alex Ferguson vet att han inte skulle säga det om han inte menade vad han sade, säger ordföranden David Gill.

Gill förklarar samtidigt att ekonomin är minst sagt god att att managern Ferguson kommer att få alla de pengar han behöver.

Har en miljard

– Pengarna finns definitivt där. Det finansiella resultatet kommer visa att vi har omkring 95 miljoner pund (drygt 1 miljard kronor). Vi är inte i en situation där Alex hålls tillbaka i det han vill göra med klubben. Vi kan investera i spelare, träningsanläggningen och arenan, säger Gill.

Bland spelarna som nämns som potentiella nyförvärv i internationell media finns Valencias David Silva och Real Madrids Karim Benzema.

ARTIKELN HANDLAR OM