”Jag ber om ursäkt till Guardiola och klubben”

FOTBOLL

Nu backar Zlatans agent

Barcelona protesterar öppet på sin hemsida mot Zlatan Ibrahiovics agent Mino Raiola och hotar att sälja svensken.

Nu backar Raiola och ber om ursäkt för sin verbala attack mot managern Pep Guardiola.

– Jag ber Guardiola och klubben om ursäkt, säger Raiola till RAC 1.

Mino Raiola backar nu och ber om ursäkt för sin attack mot Barcelonas tränare Pep Guardiola. Agenten protesterade nyligen mot managerns beslut att bänka Zlatan Ibrahimovic i slutet av säsongen.

– Om du inte spelar med en spelare efter att ha betalat 75 miljoner euro för honom borde du åka till ett mentalsjukhus, sade Raiola till Com Radio.

Överens om att stanna

Ett uttalande som Raiola nu säger ”togs ur sitt sammanhang”.

– Jag har väldigt dåligt samvete för vad jag sade om Guardiola. Jag sade aldrig att han måste åka till ett mentalsjukhus eftersom ingen så här långt sagt att de måste sälja Zlatan. Men jag kanske inte skulle använt ordet mentalsjukhus, det hade nog varit mer korrekt att säga att det ”var konstigt”, men det är ändå inte fallet.

Agenten fortsätter med att be om ursäkt för utspelet. Han gör även klart att klubben och Ibrahimovic är överens om att svensken ska stanna på Camp Nou.

”Kände sig hotade”

– Jag ber Guardiola och klubben om ursäkt och jag kommer inte att prata något mer om Zlatans framtid eftersom (Joan) Laporta och Txiki Begiristain redan förklarat hans situation och vi är överens.

Presidenten Joan Laporta säger till spanska Sport att han, Guardiola och Begiristain haft ett möte för att diskutera situationen. Laporta säger att de är överens om att svensken stannar men att de ska tala med 28-åringen för att reda ut bakgrunden till Raiolas utspel.

– De kanske kände sig hotade av någon anledning och det kanske är därför agenten gjort de här uttalandena. Vi får se om han sade det självmant eller om spelaren visste vad han skulle säga. Om spelaren vill lämna får vi börja prata i andra termer men vi räknar med Ibra.

ARTIKELN HANDLAR OM