Räddades – med 16 sekunder kvar

Av: Mattias J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Miller nära fiasko i debuten – då slog brassen Flavio till

Foto: Scanpix

ÄNGELHOLM. Alex Miller sågade och petade anfallsstjärnan Flavio.

Med 16 sekunder kvar av förlängningen i cupen räddade brassen sin skotske tränare undan ett fullständigt fiasko.

– Vi gör många misstag, men vi visar att vi har viljan att vinna i 120 minuter och det gav oss segern, säger Alex Miller.

Foto: BILDBYRÅN
vidare AIK:s nye tränare Alex Miller har brassen Flavio att tacka för att hans första tävlingsmatch inte slutade i fiasko.

Skotten Miller fick en mardrömsstart i sin första tävlingsmatch som huvudtränare för AIK. Direkt på avspark sprang Ängelholms David Bennhage igenom och fälldes av AIK-mål­vakten Ivan Turbina.

”Står och sover”

– Vi står och sover. Tre spelare är inte med och ur position, målvakten kommer för sent och vi får straff och mål emot oss. Det får inte ske på den här nivån, säger Alex Miller som också var mycket missnöjd med AIK:s offensiva spel.

– Vi har kontroll på matchen efter Ängelholms mål men vårt avgörande passningsspel på den offensiva tredjedelen är alldeles för dåligt. Vi klarar inte av att ta oss till målchanser.

AIK inledde andra halvlek lite bättre men inte förrän Ängelholms målvakt

Daniel Andersson tappade ett enkelt inlägg framför fötterna på Martin

Lorentzon kunde de regerande svenska mästarna göra mål. Matchen gick till förlängning. Fjolårets succéanfallare Antonio Flavio, som inför cupmatchen sågats och petats av Miller, byttes in i början av andra halvlek och i förlängningens sista minut gick Kenny Pavey runt på högerkanten. Pavey drog in ett inlägg som Daniel

Andersson viftade rakt ut i eget straffområde – till Flavio.

Miller vresig

– Jag siktade och lade in bollen. Väldigt skönt, säger Flavio om sitt segermål.

Men trots segern var det en vresig Alex Miller som mötte media efter matchen. På en fråga om AIK:s nya spelsystem med två mer defensiva centrala mittfältare såg Miller rött och skällde vilt om skillnaden på 4–2–3–1 och 4–4–1–1.

När skotten lugnat sig förklarade han vikten av cupsegern för Sportbladet.

– Den betyder allt inför fortsättningen. Förlorar du match efter match vänjer du dig vid det. Nu kan vi börja vänja oss vid att vinna, säger Alex Miller.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN