”Kommer att få pengar till nyförvärv”

FOTBOLL

Arsenal avslöjar transfermålet

Anfallaren Marouane Chamakh sägs redan vara klar Arsenal.

Nu avslöjar klubbens vd att managern Arsene Wenger kommer att få ytterligare resurser för att även kunna stärka upp försvaret.

– Arsene har kommit fram till att försvaret varit ett problem för oss i år, säger Ivan Gazidis till brittiska Metro.

Bordeauxs anfallare Marouane Chamakh lämnar den franska klubben gratis i sommar och ska enligt uppgifter i brittisk och fransk press redan ha skrivit på ett fyraårskontrakt med Arsenal. Nu lovar den engelska klubbens vd att managern Arsene Wenger kommer få ytterligare resurser med målet att stärka upp försvaret.

Fokuserar på försvaret

– Arsene har kommit fram till att försvaret varit ett problem för oss i år. Det är inte svårt att lista ut att det är en lagdel vi är fokuserade på under det här transferfönstret, säger Ivan Gazidis till brittiska Metro.

Wenger är även själv tydlig med att det är försvaret som ska prioriteras.

En ny offensiv spelare

– Min transferpolicy den här sommaren blir att behålla våra styrkor framåt, med en ny spelare, och att få in mer defensiv styrka i vårt lag, säger Wenger.

Arsenal har redan kopplats samman med ett antal försvarare. Bland dem sägs Palermos dansk Simon Kjaer, Borussia Dortmunds Neven Subotic och Dinamo Kievs Pape Malickou Diakhate vara de hetaste.

ARTIKELN HANDLAR OM