Keene missade öppet mål – på tilläggstid

avEmil K Lagnelius, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Toppmötet med Malmö slutade 2–2

Foto: CANAL PLUS

BORÅS. James Keene fick en drömchans att avgöra på tilläggstid.

Men Elfsborgs anfallare lyckades nicka över från bara en meters avstånd.

– Det gick så fort, jag vet inte riktigt vad som hände, säger Keene till Sportbladet efter matchen mot Malmö som slutade 2–2.

Elfsborg inledde klart bäst hemma på Borås Arena och radade upp chanser. Därför kom 1–0 till Malmö i den 26:e minuten som en kalldusch. Jimmy Durmaz – som satte ett drömmål mot Trelleborg – fick på nytt på en drömträff från distans och bollen susade in i krysset bakom Joakim Wulff.

Nio minuter senare spelade Guillermo Molins fram Wilton Figueiredo som placerade in 2–0 mellan benen på utrusande Wulff. I det läget kändes MFF:s väg mot tre poäng spikrak.

”En lektion”

Men Elfsborg fick nytt hopp direkt när Denni Avdic bara 73 sekunder senare petade in reduceringen på returen efter Emir Bajramis förarbete.

– Det blev en lektion i effektivitet från Malmös sida. Vi har inte varit speciellt effektiva. Men annars ska vi trumma på som vi har gjort, sa Elfsborgs tränare Magnus Haglund till Canal plus inför den andra halvleken.

Straffmiss av Wilton

Efter paus fortsatte Elfsborg att skapa chanser – och att bränna dem. Emir Bajrami tråcklade sig fri, men sköt rakt på Johan Dahlin.

Denni Avdic blev frispelad, men Dahlin väntade ut Avdic och räddade med en benparad.

I stället smet Malmö upp med tio minuter kvar. Daniel Larsson revs ned av Johan Karlsson och Wilton Figueiredo fick chansen från straffpunkten.

Men Joakim Wulff gick åt rätt håll och räddade spänningen i matchen.

Sex minuter senare fick i stället Elfsborg chansen från straffpunkten då Daniel Andersson tagit bollen med handen. Denni Avdic lurade Johan Dahlin åt fel håll och placerade in 2–2, som blev slutresultatet.

”En grym match”

Men James Keene fick i den fjärde tilläggsminuten ett drömläge att avgöra. Ett inlägg från vänsterkanten nådde fram till Keene som fick öppet mål – men engelsmannen lyckades på något sätt nicka bollen över och såg bedrövad ut efteråt.

– Jag kände backen i ryggen, men det var inte därför jag missade, säger Keene till Sportbladet.

– Jag är besviken att vi missade, men det är så det är. Ibland gör man mål och ibland inte. Offensivt sett spelade vi underbar fotboll och bjöd publiken på en härlig match. Men vi måste höja vissa bitar, säger Denni Avdic, som nu gjort nio mål, till Canal plus.

– Det var en grym match. Vi hade mycket boll och spelade ut dem stundtals.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM