Martin Broberg tillbaka efter lång skadefrånvaro

Örebros Martin Broberg har inte spelat fotboll sedan 10 september 2020.

Under måndagens match mot AIK var det dags för återkomst i allsvenskan.

– Väldigt känslosamt, säger Martin Broberg efter matchen.

Örebros Martin Broberg har på grund av skador inte spelat allsvensk fotboll sedan 10 september 2020. I en tidigare intervju med NA berättar Broberg om hur den långa skadeperioden har påverkat hans psykiska hälsa.

– Det värsta har inte varit att jag har missat en massa fotbollsmatcher. Det värsta har varit känslorna här hemma med min familj. Att det har gått så långt att jag inte har kunnat känna någon genuin glädje under många dagar att vara med min familj, som jag ju vill vara med till varje pris annars, sa Broberg i intervjun med NA.

Återkomsten mot AIK

Under måndagskvällen tog Örebro SK emot AIK på Behrn Arena. Med kvarten kvar att spela var det dags för Martin Broberg att göra återkomst i allsvenskan. Efteråt berättade han om känslan att få vara tillbaka på planen igen.

– Förlösande känsla att få komma ut och spela det jag älskar mest av allt i livet. Väldigt känslosamt, det var även känslosamt redan före matchen, säger Martin Broberg och fortsätter:

– Men de här 15–18 minuterna efter matchen har det varit skönt att få stå här och känna att kroppen är hel och att man mår bra.

Broberg lyckades inte kröna återkomsten med ett mål men en poäng blev det för Örebro i 1–1 matchen mot AIK.

– En poäng ska vi ta med oss, mer än vi fått de senaste matcherna. Sen ville vi självklart ha med oss tre, speciellt när vi tar ledningen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.