Eddahri: ”Journalisterna är lata”

FOTBOLL

Tippade i botten.

Då reagerar stjärnan Omar Eddahri.

– Det är ren lathet från journalisterna att tippa oss sist. Det var likadant med Östersund och Jönköpings Södra förra året, säger Eddahri efter 2–2 mot Örebro.

Omar Eddahri var kanske hela superettans bästa spelare förra säsongen. Storklubbarna stod på kö och mycket tydde på att den offensive mittfältaren skulle bli klar för någon av Stockholmsklubbarna.

Men 26-åringen blev kvar i Eskilstuna. Och det märks att han brinner för laget. Efter att AFC spelat lika med Örebro på Tunavallen – och stundtals lirat ut bortalaget – är Eddahri säker på att Eskilstuna klarar sig kvar i allsvenskan.

Fnyser åt journalisterna

– Jag har sagt det hela tiden. Vi har kvaliteten på alla positioner i laget. Det är action från alla spelare och allt kan hända på planen. Jag skulle bli chockad om vi inte gör en fin säsong och håller oss kvar.

Han fnyser bara åt alla som tvekat på AFC:s satsning.

– Äh. Journalisterna tippar alltid att nykomlingarna åker ut. Det är ren lathet från journalisterna att tippa oss sist. Ni kollar inte upp lagen ordentligt, säger Eddahri och skrattar.

Eddahri sågar med glimten i ögat, men lite allvar finns det bakom.

– Det var likadant med Östersund och J-Södra förra året. Nykomlingarna ska komma sist, verkar det som.

”Det känns orättvist”

26-åringen var mycket nöjd med insatsen mot Örebro.

– Det kunde ha varit 3–0 i paus. Vi var mer dominanta än dem i första halvlek, än vad de var bättre än oss i den andra. Det känns orättvist att det blir 2–2 till slut, det gör det faktiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM