Uniteds vändning (?): ”Tog ett senare tåg”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Kommer Rashford till spel i kväll?
Foto: Martin Rickett / TT / NTB Scanpix
Kommer Rashford till spel i kväll?

Till spel – trots sjukdomen: ”Mourinhos mindgame”

Förnedrade med 4–0 senast – och nu en rapporterad anfallskris.

Men nu kommer Manchester Evening News med uppgifter om att Marcus Rashfords ’sjukdom’ bara är ett påhitt från José Mourinho.

”Han vill lura Chelsea till en falsk säkerhet”, skriver tidningen.

Kvartsfinal i FA-cupen.

Då råder det största hemlighetsmakeri i Manchester United.

I går kom uppgifter om att varken skadade Anthony Martial, Wayne Rooney eller Marcus Rashford (sjuk) skulle komma till spel i bortamötet med Chelsea på Stamford Bridge – vilket skulle lämna laget helt utan anfallare i avstängde Zlatan Ibrahimovics frånvaro.

– Väldigt jobbigt läge att vi inte har honom, men vi kommer att köra med allt vi har. Vi kommer inte att ställa ett försvagat lag på banan som vissa klubbar gör ibland – det är omöjligt i United, sa Mourinho till MUTV.

”Sjukdomen” – ett påhitt

Men nu kommer nya uppgifter från England.

Enligt Manchester Evening News är sjukdomen på 19-årige Rashford bara ett påhitt från Manchester United och José Mourinho.

I stället rapporteras anfallstalangen ha tagit ett senare tåg på egen hand för att lura Chelsea.

”Rashfords eventuella deltagande kan vara ett planerat drag från Mourinho att lura Chelsea till en känsla av falsk säkerhet av att United spela utan anfallare”, skriver tidningen.

”Mourinhos mindgame”

Sjukdomskuppen ska vara ett försök att få revansch för 4–0-förlusten i höstas och det är inte första gången Mourinho tar till okonventionella metoder.

Genom åren har han påståtts forslats in genom en tvättkorg när han varit avstängd och gömt en öronsnäcka i assistenten Rui Farias mössa.

– Det här är Mourinhos mindgame. Rashford har kommit till London med övriga truppen. Hur sjuk han var i gårkväll, som det påstods, kan vara ett spel för galleriet, säger Bernt Hjørnevik, vd i Manchester United skandinaviska supporterklubb, till norska TV2.

Chelsea–Manchester United börjar klockan 20.45 och sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE