Premier League som NHL – spel i Sverige?

avMartin Tolén

38 omgångar i Premier League kan snart vara ett minne blott.

Enligt ESPN öppnar ligan för en 39:e omgång – som mycket väl kan spelas i Sverige.

– Det är inte långt borta, säger International Champions Cup-ordföranden Charlie Stillitano.

Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYR N
Rooney och Ibrahimovic.

För en dryg vecka sedan kom beskedet att NHL kommer till Sverige nästa säsong.

Colorado Avalanche, med Gabriel Landeskog som lagkapten, möter Erik Karlssons Ottawa Senators i ett dubbelmöte i Globen.

Men snart kan det även spelas Premier League-fotboll på svensk mark.

”Finns redan planer på det”

Enligt ESPN finns det långt gångna planer på att införa en 39:e omgång i Premier League i stället för nuvarande 38.

Omgången är tänkt att spelas på neutral mark världen över för ytterligare ökade reklamintäkter och diskussioner förs redan med International Champions Cup – en försäsongsturnering där de största engelska klubbarna deltar – om formatet.

– Alla försöker att efterlikna den amerikanska modellen som NFL (spelar fyra matcher i London kommande säsong) och MLB (inleder säsongen i Japan och Australien) har och det är inte otroligt att det blir en 39:e omgång i Premier League. Det finns redan planer på det, säger International Champions Cup-ordföranden Charlie Stillitano.

Kan spela i Sverige

ICC har genom åren gjort sig stora i framför allt USA och Kina, men även Sverige och Friends Arena har varit värd för ICC-mötet Barcelona–Leicester i somras.

– Att lägga matcherna utomlands är förmodligen ett logiskt steg att ta. På det sättet förlorar inget lag någon hemmamatch och ligorna försöker hela tiden att marknadsföra sig själva. En 39:e omgång är inte långt borta, säger Charlie Stillitano.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

NFL

MLB