Djurgården segrade – Vaiho till sjukhus

Tommi Vaiho skadade sig mot Östersund.
Tommi Vaiho skadade sig mot Östersund.

Djurgården tog en bekväm 3–0-seger mot Östersund. Men den kan ha blivit dyrköpt seger i träningsmatchen.

I sista minuten av den första halvleken skadade sig hemmalagets Tommi Vaiho allvarligt.

– Han har fått ett djupt skärsår i knäet, och behöver sys. Men han är vid gott mod, säger Djurgårdens ordförande Bosse Andersson till Sportbladet.

Kollisionen uppstod efter en lös hemåtnick av Aslak Witry, där Vaiho fick komma ut och plocka bollen. Men där kom Östersunds Blair Turgott stormande, och i ett försök att nå bollen kom engelsmannen åt Vaihos knä.

Målvakten grinade illa, men var vid gott mod. Enligt discovery + ska 32-åringen ha fått ett djupt köttsår mot knäet, och väntar på transport till sjukhus.

– Vi får se om det är något allvarligt som gått sönder, men vi hoppas att det bara är några stygn som behövs. Det var ett ordentligt sår, säger Kalle Barling, medicinskt ansvarig i Djurgården, i klubbens sociala medier.

Joel Asoro, Djurgårdens prestigefyllda nyförvärv från Swansea, gav Djurgården ledningen tidigt i den andra halvleken. Det är 21-åringens första mål i sin nya klubb.

Inhopparen Emir Kujovic dubblade ledningen på nick efter 70 minuter, och sprang ut och firade med Vaiho vid sidan av plan. Kujovic fastställde med två minuter kvar slutresultatet 3–0 – även det på nick.

– När det blir en mot en i boxen är jag stark, och när man får så bra inlägg som i dag blir det lätt, säger Kujovic till discovery +.

Kujovic klappar om Vahio efter 2–0-målet.
Kujovic klappar om Vahio efter 2–0-målet.

MISSA INTE: Allsvenska bibeln – över 200 fullmatade sidor

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.