Zlatan: ”Jag frågade snällt om jag kunde få nummer 11”

Uppdaterad 2021-06-05 | Publicerad 2021-03-22

Zlatan Ibrahimovic kommer att spela i tröjnummer 11 i landslaget.

Alexander Isak har gått med på att ”låna ut” numret till honom.

– Jag frågade snällt om jag kunde få 11, då sa Alexander Isak till mig ”du kan få den, men jag vill ha det tillbaka om sex-sju år när du slutar”, säger han.

Efter att Zlatan Ibrahimovic berättat vad Alexander Isak sagt till honom brister han ut i ett långt hjärtligt kärleksfullt skratt.

– Jag svarade ”du ska få den i första matchen, det lovar jag dig”. Så Isak var schyst och gav mig 11, säger Zlatan Ibrahimovic följt av ett stort ödmjukt faderligt leende.

Båda anfallskollegorna, 21-årige Alexander Isak och 29-årige Emil Forsberg, ville välkomna legendaren med en present.

”Foppa” erbjöd 10

När Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget efter EM i Frankrike 2016 så spelade han med nummer 10 på ryggen.

Den senaste tiden är det Emil Forsberg som haft nummer 10 och kanske varit lagets största stjärna.

– Sedan fick jag ett annat samtal. Emil Forsberg sa ”nej, du ska ha nummer 10”. Jag sa ”nej, du ska ha 10, det här är ett nytt kapitel för mig och jag är glad om jag får 11”. Emil Forsberg erbjöd mig 10, jag kände att det var den gamla Zlatan, det här är nya Zlatan. Så vi börjar med 11. Eller börjar, vi kör med ett nytt. Nummer spelar ingen roll för mig, säger Zlatan Ibrahimovic.

Gult det viktiga

Redan när förbundskaptenen Janne Andersson träffade honom i Milano för ett inledande samtal om en comeback i den svenska fotbollslandslaget så pratade de om tröjnummer.

– Han frågade mig om nummer. Jag sa att ”det spelar ingen roll för mig, jag är bara glad att jag är tillbaka”. Jag vill bara komma ut och bära den gula tröjan. Jag är bara nöjd att jag får bära tröjan, resten är oviktigt, säger Zlatan Ibrahimovic.

Träffades på hotellet

I Milan har Zlatan Ibrahimovic också nummer 11 på matchtröjan.

Under måndagen flög Zlatan Ibrahimovic från Milano till Bromma utanför Stockholm.

39-åringen träffade den övriga i truppen inför VM-kvalet på hotellet vid Humlegården.


LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.