Ellis kan bli först någonsin i USA

Jill Ellis.
Jill Ellis.

Hon har vunnit två VM-guld.

Nu kan Jill Ellis bli historisk tränare i MLS.

USA:s tidigare förbundskapten Jill Ellis, som ledde de amerikanska damerna till guld både i VM 2015 och 2019, ryktas bli klubbtränare. Enligt uppgifter till The Athletic är hon aktuell för att ta över MLS-laget D.C United.

Ellis sägs vara en av tre kandidater. Washingtonklubben ska även ha kontaktat Jason Kreis, förflutet i Real Salt Lake och New York City FC, och David Wagner som nyligen fick sparken från Schalke 04.

Om Ellis får jobbet blir hon första kvinnliga huvudtränare i MLS.

Sedan Ellis slutade som förbundskapten efter guldet, har hon varit ambassadör för det amerikanska fotbollsförbundet. Som har instiftat ett stipendium i hennes namn för att hjälpa kvinnliga tränare.

– Det har funnits få möjligheter att vara på coachningskurs med andra kvinnor. Idén med ett mentorprogram är att skapa ett nätverk som finns naturligt för killar, säger Jill Ellis.

Jill Ellis tillsammans med Messi, Klopp och Rapinoe efter att hon tilldelats priset som Årets bästa tränare på Fifa-galan 2019.
Jill Ellis tillsammans med Messi, Klopp och Rapinoe efter att hon tilldelats priset som Årets bästa tränare på Fifa-galan 2019.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.