Lämnar Radiosporten för Viaplay

Johanna Frisk.
Johanna Frisk.

Det blev sex år på Radiosporten.

Nu värvas den tidigare damallsvenska spelaren Johanna Frisk av Viaplay.

– Tiden på Radiosporten har gjort att jag är redo att pröva den här nya utmaningen, säger Frisk.

Det var 2014 som Tyresös lagkapten Johanna Frisk tvingades avsluta spelarkarriären på grund av en knäskada.

Sedan dess har 34-åringen jobbat som expert på Radiosporten och deltagit i ett flertal mästerskap – så som fyra fotbolls-VM.

– Jag har trivts otroligt bra på Radiosporten. Jag har känt mig välkommen, fått lära mig yrket, och fått en bredd i mitt sätt att kommentera. Jag har dem att tacka för allt, säger hon.

”Finns enormt intresse”

Johanna Frisk, som vann fyra SM-guld, debuterar i måndagens Premier League-match mellan Sheffield United och Wolverhampton.

– Min första match på plats i England såg jag när jag var 15 år, på Old Trafford, när Roy Keane och kompani spelade. Det är ju en liga som det finns ett enormt intresse kring, och jag är medveten om att det krävs leverans. Det blir mitt jobb att lägga fokus på rätt saker, säger Frisk.

I och med coronapandemin kommer Viaplay till att börja med visa samtliga PL-matcher i september månad.

– Situationen kring covid-19 och att arenorna är stängda för publik har gjort att Premier League har öppnat upp möjligheten för Viaplay att direktsända allt från säsongsinledningen, det vill säga 28 matcher fördelade på de tre inledande omgångarna av ligan, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.