Michael Laudrup rasar mot beslutet: ”Det var fel”

Efter att Christian Eriksen kollapsat mot Finland ställdes de danska spelarna inför ett tufft val.

Antingen fick de spela vidare under lördagskvällen eller skjuta fram matchen till klockan 12 i dag.

– De får ett val som inte är ett val, menar den gamle storspelare Michael Laudrup som är kritisk mot Uefa hanterade situationen.

Valet föll till sist på att återuppta matchen och spela vidare samma kväll men att spelarna sattes i den sitsen från första början finner Laudrup högst märkligt.

– Du fattar ett beslut så nära en så stor känslomässig händelse och det är vad jag tycker är fel. Där borde Uefa ha sagt att ”Naturligtvis spelar vi inte ikväll och vi kommer att ta reda på vilka möjligheter som finns”, säger den danska landslagslegendaren i TV3+.

”Otroligt starkt av spelarna”

Matchen kom att sluta 1–0 till Finland men Laudrup vidhåller att det borde varit upp till Uefa att boka om mötet till ett senare tillfälle.

– När sådana saker händer är du som spelare påverkad av dina känslor och då har du inte nog överblick att fatta viktiga beslut.

Samtidigt passar Laudrup på att hylla de danska spelarna för att de klarade att spela vidare efter en sådan omtumlande händelse.

– Jag tycker att det var fel, jag håller fast vid det. Men när det nu blev så är det otroligt starkt av spelarna att de kunde hitta den energin.

Läs mer om Christian Eriksen

Christian Eriksen kollapsade på planen
Blixtbeslutet räddade Christian Eriksens liv
Nya uppgifter om Eriksen: ”Jag mår fint”
Simon Kjaer hyllas efter fina bilderna – tröstade Eriksens fru
Lagkamraten bryter tystnaden – berättar om skräcken
Leifby: Eländig uselt, TV4


Skaffa unika Sverige-tröjan från Sportbladet – först till kvarn


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.