Kränkande kommentarer mot Björn efter straffmiss

SvFF: ”Borde vara lagstiftning kring det”

Nathalie Björn brände en straff – och fick ta emot kränkande kommentarer på sociala medier.

SvFF ser allvarligt på händelsen.

– Det är oacceptabelt, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

I förra veckan avslutade Sverige sitt landslagsläger på Malta. I 6–1-segern mot Österrike missade Rosengårds Nathalie Björn, 23, en straff, vilket resulterade i att 23-åringen fick ta emot kränkande kommentarer på Instagram.

– Hon tyckte att det var obehagligt och kontaktade mig och jag tog det vidare till polis. Men polisen ansåg att det inte förelåg något brott, så det gick inte att göra något, säger Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska Fotbollförbundet, till Fotbollskanalen.

”Oacceptabelt”

Spelare, tränare, domare och förbund i England har nyligen skrivit brev till Facebooks vd och Twitters motsvarighet om att hoten och hatet på sociala medier måste uppröra, skriver sajten.

– Det är jätteallvarligt och oacceptabelt att det ens förekommer med hot och hat på sociala medier. Att det behövs göras något, jag delar helt den uppfattningen. Så jag tycker att det är ett bra initiativ och så hoppas vi att det leder till något. Man borde behöva identifiera sig på något sätt för att starta ett konto, det tycker vi är viktigt, och det borde kanske till och med vara en lagstiftning kring det, det tycker jag personligen, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Sportbladet söker Nathalie Björn för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.