”Kan inte tänka mig att spela i MFF”

Jordan Larsson om återkomsten på Olympia, MFF-ryktet och tuffa tiden

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYR N

FOTBOLL

HELSINGBORG. Platsen i U21-landslaget innebär att Jordan Larsson återvänder till Olympia för första gången sedan huliganskandalen.

Här berättar han om återkomsten, förre lagkompisen Mattias Lindströms utspel, varför han aldrig kommer att spela i MFF och den tuffa sitsen i klubblaget.

– Jag har inte fått en ärlig chans som anfallare, säger 20-åringen.

U21-förbundskaptenen Roland Nilsson har här på Olympia just avslutat presentationen av sin trupp till EM-kvalet mot Belgien och Malta i oktober, för övrigt exakt samma 18 spelare som senast.

Nilsson är född och uppvuxen i Helsingborg och har berättat att matchen mot Malta blir hans första på Olympia sedan han var här som tränare för Malmö FF 2010.

Kvalet mot Malta innebär också en återkomst för den andre i truppen med Helsingborgskoppling: Jordan Larsson.

Bortsett från några träningar under semestern i somras med HIF blir landslagssamlingen första gången Larsson kliver in på Olympias vältrimmade gräsmatta. Framför allt blir det första gången anfallaren spelar match på Olympia sedan kvalförlusten mot Halmstad förra hösten och den huliganskandal som följde direkt efter slutsignalen.

– Det ska bli jäkligt kul och spännande, säger Larsson när vi når honom nere i Holland.

Inga dubbla känslor?

– Nej, inte över huvud taget. Jag har släppt detta för längesen. Det gjorde jag nästan direkt efter att det hände. Det finns inga känslor för det över huvud taget. Jag är från Helsingborg och det är min klubb och min stad. Det ska inte bli något annat än kul att komma hem och spela – om jag får spela. Konkurrensen är tuff och jag räknar inte med att starta.

Vägrar vara ytter

Han lämnade HIF för NEC Nijmegen i januari. Både Larsson och klubben hade en tung vår som slutade med degradering.

Men Larsson stannade kvar och gjorde en stark inledning på den här säsongen. Han stod för två mål i premiären och var så viktig för laget att när U21-landslaget samlades i början av september ville klubben ha kvar sin anfallare ett par dagar så att han kunde spela en ligamatch, ett önskemål man fick igenom.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYR N

Tillbaka efter U21-samlingen startade Larsson den första matchen men har sedan dess bänkats och fått nöja sig med ett kort inhopp.

– Vi förlorade den matchen med 3–0 och tränaren gjorde förändringar.

De sista matcherna Larsson startade var som ytter.

– Man sålde vår högerytter. Då var jag tvungen att spela på högerkanten och de satte in ett nyförvärv (Sven Baker) som anfallare.

– Jag har inte fått en ärlig chans som anfallare och jag har sagt att jag inte vill spela på någon av kanterna. Vi har en anfallare (Braken) som gjort det bra och tränaren vill spela med honom. Då är det bara att göra sin grej, vara professionell på träningarna och försöka ta de möjligheter man får.

Men genom att vägra spela på någon av kanterna minskar naturligtvis chanserna till speltid.

– Så är det ju, men samtidigt känner jag att jag har tillräckligt med kvalitet för att platsa som anfallare eller släpande anfallare. Jag tycker att jag borde spela. Men det är bara att acceptera att det är tränaren som bestämmer.

”En pajas i laget”

Larsson blev rubrikernas man i går när förre lagkompisen i HIF, Mattias Lindström, i podden Ljugarbänken spred ett rykte om att 20-åringen skulle ha träffat Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson under den senaste U21-samlingen.

Det dementerade Larsson redan i går i Sportbladet med ett sms:

”Hahaha! Lindström är ute och cyklar på den. Jag har aldrig träffat Daniel eller någon annan representant från MFF.”

Larsson verkar inte ta illa upp för att Lindström sprider falska rykten om honom.

– Han är en hur rolig snubbe som helst och vi var bra lagkamrater. Jag tänker inte så mycket på vad han säger. Om han har hört det och vill använda det i sin podd så berör inte mig så mycket. Jag vet ju att det inte har hänt och det vet MFF också.

Det är inga hard feelings mellan er?

– Nej, absolut inte. Lindström är en go gubbe och var en pajas i laget på ett bra sätt. Han är en bra vän till mig.

Skulle du kunna tänka dig att spela i MFF?

– Nej. Jag har spelat i Helsingborg och... det är känsligt. Min far har också spelat i Helsingborg. Så jag tror inte jag skulle kunna tänka mig det, nej.

Skulle du kunna tänka dig vända hem till allsvenskan i vinter för att få ny fart på karriären eller vill du absolut vara kvar ute i Europa framöver?

– Vi får se i vintrer om det är så att jag väljer att lämna NEC och vilka valmöjligheter som i så fall finns. Allsvenskan är absolut ett alternativ. Men det måste vara rätt klubb också.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.