Läktaren gick sönder när fansen firade mål

FOTBOLL

Läktaren gick sönder när Lilles fans firade sitt ledningsmål borta mot Amiens.

Det var otäcka scener på Stade de la Licorne och matchen avbröts.

Amiens president skyller på Lilles fans.

– Polisen hade varnat oss. Barriären var i perfekt skick. De kastade sig emot den, säger Amiens president Bernard Joannin till L’Equipe.

Fode Ballo Toure gav Lille ledningen borta mot Amiens efter en kvart. Han kunde enkelt skjuta in bollen från en position i mitten av straffområdet, och efter fullträffen sprang han ut mot fansen för att fira.

Det blev ett rejält tryck på läktardelen där bortafansen befann sig. Ballo Toure sprang framför supportrarna som hade rusat neråt för att fira.

Matchen bröts

Räcket längst ner på bortaläktaren höll inte för trycket från fansen. Läktaren gav vika och supportrarna föll rakt ner. Flera spelare och vårdpersonal rusade dit för att hjälpa till efter olyckan.

Det finns inga bekräftade uppgifter på hur många personer som skadade sig vid fallet. Men nyhetsbyrån AFP uppger att 18 skadats, varav tre allvarligt. Enligt Get French Football har ingen av supportrarna livshotande skador.

Matchen avbröts och kommer inte spela klart i kväll.

– Det gick inte att säkerställa fansens säkerhet. Så jag tycker att det var ett klokt beslut, säger Noel Mannino, delegat från franska ligan (LFP) till BEIN Sport.

”Väldigt arga ultras”

Vid presskonferens efteråt valde Amiens president Bernard Joannin att lägga skulden på Lilles supportrar.

– Fotboll ska vara en fest. Polisen hade varnat oss att 200 väldigt arga ultras skulle komma hit. De var fler än 500 personer och de ville ta sig in på planen, de kastade sig framåt mot en barriär som var i perfekt skick, säger Joannin, säger han till L’Equipe.

Se fler klipp från europeiska toppfotbollen på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lille

Ligue 1