”Kan absolut ta den diskussionen”

Kulusevski om att betala för supportrarna

Publicerad 2023-11-17

Ett 50-tal svenska supportrar reste för att se debaclet i Baku.

Dejan Kulusevski öppnar för att ersätta supportrarna.

– Om de känner att det är det de söker efter kan vi absolut ta den diskussionen, säger han.

Efter 0–3-förlusten borta mot Azerbajdzan var spelarna framme och tackade de ditresta supportrarna. De bad också om ursäkt och flera spelare gav bort sina tröjor till de som hade gjort den långa resan dit.

– Det är pinsamt och jobbigt. Man tänker på det på planen och försöker hitta styrkan att ge dem något. Det är otroligt fina människor och jag är glad för deras stöd.

”Här för att prata”

Dagen efter storförlusten var landslaget tillbaka på svensk mark för att ladda upp inför söndagens match mot Estland. Då mötte en fortsatt besviken Dejan Kulusevski medierna på plats och fick frågan om han tycker att spelarna borde ersätta de ditresta supportrarna

– Vi är här för att prata. Om några supportrar vill det så är det en diskussion vi absolut får ta, säger han.

Han fortsätter:

– Nu vet vi inte om det är det de vill ha, men om de känner att det är det de söker efter kan vi absolut ta den diskussionen.

”La sig ner 80 gånger”

Kulusevski höll inte heller igen när han med lite distans fick beskriva torsdagens förlust.

– 0–2 efter fem minuter, det blir otroligt tufft efter det. De är hungriga och sen kan de börja maska sig, lägga sig och skrika på domaren. De la väl sig ner 80 gånger. Men vi har dåligt bolltempo, ingen riktig spelidé, några halvchanser. Sen får de rött kort och vi har fortfarande för lite chanser och sen gör de ett drömmål. Hela matchen var dålig, anfallsspel, försvarsspel, energi- och personlighetsmässigt. En riktigt tuff dag, säger han.