Uppgifter: Dalkurds krav för att flytta

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Dalkurd vill flytta till Uppsala.

Nu ställer klubben två krav på kommunen, skriver Uppsala Nya Tidning.

Dalkurd toppar superettan med fem matcher kvar att spela och är på god väg att ta klivet upp i allsvenskan.

Samtidigt vill Borlänge-klubben flytta verksamheten till Uppsala eftersom man uppgetts ha varit missnöjd med kommunens satsning runt laget.

– De säger aldrig riktigt ja, och aldrig riktigt nej, det är alltid mittemellan. Tiden rinner i väg och de gör ingenting, sa ordföranden Ramazan Kizil gällande diskussionen om Domnarvsvallen skulle renoveras eller om en helt ny arena skulle byggas.

Kraven

I förra veckan kom uppgifter om att Dalkurd åter igen kontaktat Uppsala kommun om en flytt och nu ställer klubben två krav på kommunen för att flytta, enligt en skrivelse som Uppsala Nya Tidning ska ha tagit del av.

Uppsala kommun ska erbjuda Dalkurd FF träningsytor och omklädningsrum på konstgräset på Lötens IP fram tills att den nya arenan blir färdig. Dalkurd planerar att spela sina matcher på annan ort fram tills nya arenan är färdigbyggd varför vi inte kräver någon tid på Studenternas”.

När den nya arenan är färdigbyggd ska Dalkurd FF ha rätt till bland annat eget omklädningsrum, kansli och förvaringsytor på arenan, det vill säga samma förutsättningar som andra lag som spelar och tränar på den nya arenan”.

”De som fattar beslut”

– Vi får se om det är allvar eller inte den här gången. Det är svårt att bedöma från min sida, säger Rickard Malmström, ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, till UNT om önskemålen.

– Det är Dalkurd som fattar beslut om flytt eller inte. Det är inte en kommunal fråga. Och förvaltningen hanterar det enligt gällande principer och Sirius har blivit informerade i förra veckan, fortsätter han.

Enligt UNT kan flytten till Uppsala bli av till nästa säsong, även om Dalkurd planerar att spela sina matcher på annan ort fram tills att nya Studenternas IP står färdig.

Välkomna

UNT: Är det möjligt för ett elitlag att träna i Uppsala och spela matcher på annan ort?

– Om de vill ha sin verksamhet i Uppsala så behandlas de som andra föreningar och har rätt att boka på våra anläggningar. Om det finns tider eller inte håller förvaltningen på att se över just nu. Det följer de vanliga principerna. Det som skiljer nu från förra gången är att de inte planerar att spela sina matcher på naturgräs, vilket gör att det är konstgrästräning som gäller. Och det var naturgräset som var den trånga sektorn senast. Dagtid är det inte något bekymmer med konstgräs, säger Rickard Malmström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dalkurd FF

Fotboll

Superettan