”Varför skulle inte det ske med Lindelöf?”

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöfs insats mot Real Madrid ifrågasattes kraftigt.

Nu varnar en klubblegendar i Manchester United för att det kan ta tid för svensken att ta en plats i laget.

– Vi såg vad som hände med Mchitarjan, säger förre mittbacken Gary Pallister.

Foto: ProSports/REX/Shutterstock
Victor Lindelöf.

Manchester Uniteds försäsongsturné i USA är i full gång och den senaste matchen mot Real Madrid blev en tillställning som Victor Nilsson Lindelöf nog snabbt vill glömma.

Inte nog med att den svenske 23-åringen var den som orsakade straffen som låg bakom Real Madrids kvittering till 1–1.

– Jag har aldrig sett en mer självklar straff, killen (Theo Hernandez) fick en flygtur, skrev frilansjournalisten och United-profilen Doc Joshi på Twitter.

Nilsson Lindelöf stod senare dessutom för ett minst sagt svagt avslut när han i straffläggningen sköt bollen lågt mitt på målvakten Kiko Casilla.

– Stackars Lindelöf, han har en jobbig eftermiddag i Santa Clara, skrev den portugisiske journalisten Alex Seixeiro på Twitter.

Foto: Jae C. Hong/TT/NTB Scanpix
Henrikh Mchitarjan.

”Inte alltid det blir så...”

En som nu har talat ut om sina funderingar runt spelarens situation i laget är Gary Pallister, 52, före detta mittback i klubben mellan 1989 och 1998.

Han är inte alls säker på att Lindelöf Nilsson tar en ordinarie plats i José Mourinhos lagbygge när allvaret sätter i gång i augusti.

– Lindelöf kanske värvades för att gå in som förstaval, men det är inte alltid det blir så. Chris (Smalling) och Phil (Jones) kan också prestera och det kan förändra saker, säger Gary Pallister till sajten 888sport.com.

Engelsmannen drar en parallell med ett av förra sommarens stora nyförvärv och understryker att vissa spelare behöver tid innan de slussas in ordentligt.

– Vi såg vad som hände med (Henrikh) Mchitarjan när det tog fem månader innan han kom in i startelvan och började hävda sig på en regelbunden basis. Vem kan säga att det inte skulle kunna hända med Lindelöf? Det handlar inte bara om hur du spelar, men också hur du är på träning och runt laget i allmänhet.

Manchester United har en match kvar i USA och spelar natten mot torsdag, klockan 01.30 svensk tid, mot Barcelona i Maryland.

Därefter, på söndag, väntar ett träningsmöte med Vålerenga i Oslo.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se