Mourinho bekräftar: ”De spelarna vill vi ha”

avFilip Durefelt

Foto: Bildbyrån
José Mourinho vill ha in två spelare till.

Manchester United har värvat dyrt i sommar – men än är man inte nöjda.

Nu bekräftar José Mourinho att klubben är ute efter två ytterligare spelare.

– Jag vill ha en mittfältare och en anfallare som utgår från kanten, säger han till BBC.

Med Zlatan Ibrahimovic i laget vann Manchester United både Europa League och ligacupen förra säsongen. I Premier League blev det dock bara en medioker sjätteplats, med klubbens mått mätt.

En skadad Zlatan finns nu inte med i Uniteds trupp och istället har belgaren Romelu Lukaku hämtats in från Everton för 825 miljoner kronor.

Lägg därtill att den svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf köpts från Benfica, för 350 miljoner kronor, och man får en ganska nöjd tränare i José Mourinho.

Spel i Champions League väntar

Portugisen menar att klubben är bättre rustad för en högre placering den kommande säsongen.

– Det kommer att bli en tuffare säsong, men jag tror vi har bättre förutsättningar för att slåss om titeln, säger han till BBC.

I och med vinsten i Europa League väntar även spel i Champions League. Men att Manchester United ska vara med och utmana där är att hoppas på för mycket, menar Mourinho.

– Vi tog oss till Europa League och var ett av de bästa lagen, nu ska vi spela Champions League och vi är inte ett av de favorittippade lagen, säger han.

Vill ha två spelare till

Trots redan dyra nyförvärv har det inte varit någon hemlighet att United inte varit nöjda på transfermarknaden än. Inters Ivan Perisic, Chelseas Nemanja Matic och Tottenhams Eric Dier är några av spelarna som ryktats till klubben.

Nu bekräftar Mourinho att man är ute efter två ytterligare nyförvärv.

– En till mittfältare skulle ge oss större bredd och en anfallare som utgår från kanten skulle ge oss fler offensiva alternativ, säger han.

Mourinho tillägger att han är ”lugn” angående situationen, och att han ”väntar på goda nyheter” från Uniteds vice ordförande Ed Woodward.

Manchester United inleder Premier League hemma på Old Trafford mot West Ham den 13 augusti.