Kalmar-talangen gör succé i Udinese

1 av 3 | Foto: Pontus Orre
FOTBOLL

HUDDERSFIELD. Han kritiserades för sitt klubbval.

Men starten i Udinese har varit betydligt bättre än förväntat.

– Just nu känner jag att jag är med och konkurrerar om speltid, säger Svante Ingelsson efter 2-1-segern mot Premier League-nykomlingen Huddersfield.

Kalmars jättetalang Svante Ingelsson,19, valde att lämna klubben inte ens halvvägs in i sin första säsong som ordinarie. Flytten väckte en del farhågor bland media och supportrar, och inte blev det bättre av att den gick till Udinese, som blivit en ändhållplats för många talanger.

Men efter en månad i Serie A-klubben kan Ingelsson med kraft säga att han gjorde rätt val.

– Jag visste om att det är en väldigt hård konkurrens, men det kommer det ju att vara oavsett vid vilken tidpunkt man går i karriären. Det är väldigt, väldigt högt kvalité på träningar och matcher här, en kvalité som jag inte skulle komma i närheten av hemma i Sverige, säger han till Sportbladet.

”Lätt att anpassa sig”

Hittills har mittfältaren fått speltid i samtliga fyra träningsmatcher som klubben spelat.

– Det har gått helt okej tycker jag. Jag spelade en timme i första, 45 minuter i match två och tre, och så 35 minuter nu mot Huddersfield. Jag tycker att jag har kommit in bra i det, det är enkla principer, alla vet vad de ska göra, då är det lätt att spela och anpassa sig.

Mot Premier League-nykomlingen Huddersfield kom han in tio minuter in i andra halvlek, och fick vara med om Udineses segermål i den 75:e minuten.

”Jag testas överallt”

Den förre Kalmar-talangen inledde som högerytter, men fick sen flytta in som tillbakadragen anfallare. Och han tog för sig rejält på båda positionerna.

– Jag har spelat både vänster- och högermittfältare, och så släpande anfallare. Jag testas över allt. Det är kul, får se var jag passar in bäst.

Det har inte varit någon snack om att du ska lånas ut för att få ännu mer speltid?

– Nej, jag ska vara kvar här. Det känns väldigt bra ännu så länge.

Serie A inleds den 20 augusti. För Udinese och Svante Ingelsson med hemmamatch mot Chievo Verona.

ARTIKELN HANDLAR OM