Almgren slår tillbaka uppgifterna

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Anders Almgren, 44, pekades ut som en huvudkandidat till att ta över som ordförande i IFK Göteborg.

Nu slår han tillbaka uppgifterna.

"Som läget är nu skulle det inte fungera vare sig för mig själv, min familj eller min nya arbetsgivare", skriver Almgren på Facebook.

IFK Göteborg har ett kämpigt år bakom sig. Klubben slutade på tionde plats i allsvenskan, fick tränaren Jörgen Lennartsson sparkad i somras och avslutade säsongen med tre raka förluster.

Dessutom valde ordföranden Frank Andersson att inte fortsätta sin tjänst i klubben efter hot och påtryckningar från läktarhåll.

På onsdagen kom uppgifter om att Anders Almgren, 44, som tidigare bland annat varit SLO i IFK, var huvudkandidat till att ta över efter Andersson, men Almgren själv valde då att tiga.

”Var inte beredd på det”

– Jag har inga kommentarer till det där över huvud taget, sa han i Blåvittpodden.

I ett inlägg på Facebook berättar han nu att han inte är aktuell för tjänsten.

Det är förstås hedrande att ens nämnas som tänkbar kandidat till världens finaste förtroendeuppdrag. Jag har dock precis lämnat ett uppdrag på Kamratgården (som SLO). Hur roligt och utvecklande det än var, så var det också oerhört krävande. Att åta sig ett styrelseuppdrag i IFK skulle inte vara ett mindre ansvar, snarare tvärtom. Som läget är nu skulle det därför inte fungera vare sig för mig själv, min familj eller min nya arbetsgivare. När jag kommenterade det hela igår var jag inte beredd på hur denna ´nyhet´ skulle eskalera i media, men i och med detta vill jag sätta punkt för spekulationerna”, skriver han.

”Fullt förtroende för dem”

Avslutningsvis vill jag säga att jag har fullt förtroende för att valberedningen, med hjälp av oss medlemmar, kommer att hitta lämpliga kandidater till nästa års styrelse”, fortsätter han.

Almgren jobbar sedan ett år tillbaka med forskningsprojektet Enable, som bland annat arbetar för att motverka oroligheter på svenska fotbollsläktare.

ARTIKELN HANDLAR OM