Nya detaljerna i Ibras kontrakt: ”Orimligt”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics kontrakt har läckt ut.

Nu kommer nya detaljer som visar hur svensken fick betalt – per mål.

”Zlatans målbonussystem är galet”, tycker förre anfallaren Chris Sutton.

I måndags kunde boken ”Football Leaks: The Dirty Business of Football”, skriven av de båda Der Spiegel-journalisterna Rafael Buschmann och Michael Wulzinger, avslöja Zlatan Ibrahimovics rekordkontrakt i Manchester United.

Svensken grundlön uppgavs ligga på 367 640 brittiska pund i veckan, cirka 4,2 miljoner kronor, och därtill ska Ibrahimovic ha fått en målbonus på 33 miljoner kronor för sina 28 mål den här säsongen.

Och nu avslöjas nya detaljer i svenskens kontrakt.

Fick betalt – per mål

Bland annat om bonussystemets uppbyggnad.

Enligt Daily Mail, som använder sig av uppgifter från Buschmann och Wulzingers bok, hade Ibrahimovic en viss summa för mål ett till fem, en viss summa för mål sex till tio och så vidare.

De fem första målen gav Ibrahimovic, i sammanhanget, blyga 500 000 per mål. Därefter följde 900 000 kronor för mål sex till tio, 1,3 miljoner från mål elva till 15 och hela 1,6 miljoner kronor för mål 16 till 20 innan summan vände nedåt igen.

En tydlig markering om att kravet från Manchester United var 20 mål under debutsäsongen.

”Fullständigt orimligt”

Kontraktsdetaljerna väcker stor uppmärksamhet i fotbolls-England.

Inte minst hos förre Premier League-anfallaren Chris Sutton som menar att Manchester United missgynnades av bonussystemet.

”Zlatans målbonussytem är galet. Inte undra på att han tog varje chans att skjuta själv. Det uppmuntrade Zlatan att vara egoistisk och det kan inte vara bra för laget. Jag tycker att det är fullständigt orimligt att Manchester United är beredda att betala så mycket pengar för ett jobb han redan är betald för att göra”, skriver Sutton i sin kolumn i Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM