”Är enda svensken som gjort skillnad”

Zlatan om: Svensken som triggar honom och platsen i Sverige där han ska bo efter karriären

Zlatan har slutat i svenska landslaget.

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics fotbollskarriär går hur mycket 35-åringen än kämpar emot ofrånkomligen mot sitt slut.

I en intervju med tidningen Café avslöjar Zlatan nu var i Sverige han vill bo efter karriären och vem den ende svensken som ”kommit upp i hans nivå ” är.

– Han är den ende som gjort någon skillnad, säger Zlatan Ibrahimovic.

Knäskadan i matchen mot Anderlecht den 20 april blev en ovälkommen påminnelse om att Zlatan Ibrahimovics karriär inte kommer pågå för evigt. Svensken har hunnit bli 35 år och samtidigt som de sista kapitlen i hans fotbollsliv nu måste planeras om börjar också livet efter att knacka på dörren.

”Jag vill bara vara i fred”

I en intervju med tidningen Café, som gjorts med anledning av lanseringen av en ny Zlatan-parfym inspirerad av Sverige, säger Manchester Uniteds anfallsstjärna att planen är att bosätta sig i Sverige efter karriären. Men inte nödvändigtvis i Stockholms myller.

– Någonstans i Sverige nära naturen. Jag har haft så mycket folk runtomkring mig i så många år. Storstäder, betong, bilar, avgaser och stress. Jag vill bara vara i fred med familjen och ha lugn och ro. Och vi är bortskämda i Sverige, vi vet inte hur bra vi har det, säger Zlatan.

Zlatan har sålt sitt hus i Malmö och investerat i vad som närmast kan beskrivas som ett ”townhouse” i Stockholm. Men även om fotbollsstjärnan menar att Rosengård är den plats som betyder mest för honom är det ett annat område i Sverige han numera drömmer sig bort till när han får en stund över.

”Björn Borg triggar mig”

I intervjun med Café berättar 35-åringen om sin kärlek till Jämtland, där han äger en jaktstuga med 100 hektar tillhörande mark samt en trevåningsvilla med utsikt över Åredalen. Fotbollsstjärnan beskriver hur han ”försöker komma dit så ofta jag kan” och hur människorna i Jämtland ”varit extremt välkomnande” och ”gör saker efter vad deras hjärta säger”.

Café: Vad betyder Sverige för dig?

– Allting! Det är Sverige jag kommer ifrån, det är Sverige jag representerar och alltid tänker på i allt jag gör. Om det sedan går bra för mig utanför Sverige så är det en bonus som jag blir oerhört glad och stolt över, men det är Sverige som är mitt allt. Vad som händer i Sverige är viktigast för mig. Vad jag än gör är kopplat till Sverige. Jag ser till att alla vet att Sverige finns.

Foto: UPI / TT NYHETSBYRÅN

Ibrahimovic avslöjar nu också att det finns en annan svensk han beundrar. En idrottsman som 35-åringen menar är ensam om att ha ”kommit upp i hans nivå”.

– Björn Borg. Hans prestationer triggar mig. Precis som jag kom Björn från ingenstans och visade att allt är möjligt. Han är den ende som har kommit upp i min nivå och gjort någon skillnad.

En egen ö, en kyrka och lyx i massor – här är Zlatans fastigheter

ARTIKELN HANDLAR OM