Drömmålet som för Liverpool närmare Champions League

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

En seg halvlek avslutades med ett drömmål.

Emre Can cykelsparkade in bollen för Liverpool borta mot Watford.

– Det var det bästa målet jag någonsin gjort, säger spelaren efter 1–0-vinsten som innebär tre viktiga poäng i kampen om Champions League.

Den första halvleken på Vicarage Road var händelsefattig. Lucas Leiva kändes frustrerad när han försökte filma till sig en straff - men det slutade med en varning.

Klassmål av Can

Lucas Leiva tog dock revansch med ett fint inlägg till Emre Can. Den 23-årige tysken svarade med att bjuda på ett klassmål. Can kastade sig upp i lyften och drog på en cykelspark som slutade med att bollen satt otagbart i ena hörnet.

– Min första tanke var att jag ville nicka bollen. Men efter det tänkte jag inte så mycket, säger Can enligt The Guardian och slår fast att det var hans karriärs hittills snyggaste mål.

– Jag har aldrig gjort ett sådant mål. Kanske när jag var yngre... eller, nej. Det var det bästa målet jag någonsin gjort.

Den andra halvleken var mer händelserik, det bjöds på fler målchanser. Men både Heurelho Gomes och Simon Mignolet spikade igen sina målburar. Det slutade med en 1–0-vinst för Liverpool.

Coutinho skadad

Philippe Coutinho gick ut skadad efter en knapp kvart, det är osäkert hur allvarlig skada det handlar om. Adam Lallana, som har dragits med skadebekymmer, ersatte brassen. Lallana var pigg i matchen och byttes ut i slutet av matchen.

Watford skapade en riktigt het målchans i slutskedet, efter en frispark träffade Sebastian Prödl ribban. Men Liverpool höll undan.

Liverpool har 69 poäng efter 35 omgångar. Därmed är laget tre poäng före Manchester City och fyra före Manchester United. Båda lagen har spelat en match färre än Liverpool.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Emre Can

Liverpool