”Gren har betett sig väldigt illa mot mig”

Foto: BILDBYRÅN
Gustav Engvall berättar om konflikten med Mats Gren (höger) och varför han valde bort IFK Göteborg i återkomsten.

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Engvall om uppbrottet från IFK: Sa att jag fejkade skador

Gustav Engvall valde Djurgården och inte IFK Göteborg när han återvände till allsvenskan.

Nu pekar den 21-årige talangen ut IFK:s sportchef Mats Gren som en anledning till det.

– Det är sportchefen Mats Gren som har betett sig väldigt illa mot mig och det känns väldigt tråkigt att min sportchef kunde få mig att må så dåligt, säger Engvall i BBpodd.

Gustav Engvall spelade i IFK Göteborg 2013 till 2016 innan karriären fortsatte i engelska Bristol City. Tiden i England har dock än så länge varit en besvikelse och inför årets säsong valde 21-åringen istället att återvända till allsvenskan på lån. Men till Djurgården istället för IFK Göteborg.

”Ljög om allt möjligt”

I podcasten BBpodd berättar Engvall nu om en konflikt med IFK:s sportchef Mats Gren.

– Det är sportchefen Mats Gren som har betett sig väldigt illa mot mig och det känns väldigt tråkigt att min sportchef kunde få mig att må så dåligt, säger Engvall i BBpodd.

Engvall menar att Gren ljög under anfallarens sista tid i IFK.

– Det har varit lite allt möjligt. Framför allt i slutet, när jag skulle lämna för Bristol, så höll han på att ljuga om allt möjligt. Han sa att jag inte utvecklades längre, att tränaren inte trodde på mig och att jag fejkade skador.

”Vad är det här för människa”

– Han säger alltså att jag fejkar skador när jag är 20 år gammal. Det får en att tänka: Vad är det här för människa?! Min karriär har ju inte ens börjat. Att få höra det från sin sportchef – ni förstår hur ledsen, frustrerad och arg man blir. Man mår så klart piss. Jag hade ändå varit i IFK Göteborg i fyra år.

Gustav Engvall har även legat i ekonomisk konflikt med IFK Göteborg över en del av övergångssumman vid affären med Bristol City som anfallaren ansåg sig ha rätt till.

Sportbladet har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar. I ett mejl till Fotbollskanalen skriver Gren:

"Det får stå för Gustav Engvall. Själv är det inte den bilden jag har av Gustavs tid i IFK Göteborg. Han kom till oss 16-åring och utvecklades i vår förening till en väldigt skicklig spelare, vilket bland annat gav honom en möjlighet att komma ut i fotbolls–Europa som jag tror många unga spelare drömmer om. Om det är en känsla Gustav bär med sig efter åren hos oss är det tråkigt och inte alls som jag upplevde det."

ARTIKELN HANDLAR OM