AIK vann – trots skada och utvisning

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Nils-Eric Johansson blev utvisad och Henok Goitom knäskadad när AIK vann mot Halmstad.

För Goitom väntar röntgen på söndag.

– Förmodligen är det en stukning i knät. Förhoppningsvis inget allvarligt, säger han.

De två mest dramatiska händelserna i Halmstad–AIK kom strax efter avspark. I femte minuten studsade bollen okontrollerat mellan ett par HBK-backar och fram till Johan Blomberg som stötte in 0–1.

Tre minuter senare löpduellerade Henok Goitom mot Marcus Johansson. I närheten av hörnflaggan föll HBK-mittbacken mot AIK–anfallarens knä som vek sig. Goitom vred sig i smärtor och fick vård utanför planen.

– Det såg lite läskigt ut, det var en vridning. Det såg väldigt obehagligt ut, sa C Mores expert Erik Edman.

Tvingades till byte

Goitom ville ändå inte ge upp utan var ett par minuter senare tillbaka på fötter. Det höll inte många löpsteg.

Utan närmare uppvaktning föll Henok Goitom på nytt ner i gräset i minut 13 och den här gången kunde han inte fortsätta, utan ersattes av Stefan Ishizaki.

En stund senare, medan första halvlek var i full gång, uppdaterade 32-åringen sitt twitterkonto med en bild som ser ut att vara tagen inne i omklädningsrummet. Motivet: en stol och en dator som sände matchen.

”Vi fortsätter köra på” skriver Goitom.

Två avstängningar för AIK

Halmstad hade svårt att skapa kvitteringschanser i andra halvlek. På slutet fördröjde AIK:arna spelet men gick en aning för långt i sitt sölande. Det ledde till att målvakten Oscar Linnér drog på sig säsongens andra gula kort – vilket Nils–Eric Johansson protesterade mot, fick sitt andra för matchen och visades ut. Lagkaptenen är därför avstängd i nästa veckas hemmamatch mot Örebro.

De tre poängen för upp AIK till tredje plats i en haltande tabell. Efter segern går Goitom omkring i korridoren utanför omklädningsrummen utan några större smärta i knäet.

– Jag kände direkt att det här kommer vara något allvarligt, säger han och fortsätter:

Utesluter korsbandsskada

– De gjorde lite undersökningar direkt inne i omklädningsrummet och förmodligen är det en stukning. Men vi ska ändå röntga för säkerhets skull.
Kan man stuka knäet…?

– Ja, förmodligen…? Min första fråga var ”hur många veckor är jag borta?”. Jag vill inte vara borta länge, speciellt inte nu när matcherna kommer bra.

Och vad blev svaret?

– Det är svårt att veta sådär, men förhoppningsvis inte alltför länge.

Har ni kunnat utesluta att det är en korsbandsskada?

– Ja, efter vad vår naprapat Lucho (Luis Oyarzo) sa så tror jag inte att det är det. Det är definitivt en skön känsla. Förhoppningsvis så blir det inte ett alltför långt avbrott.

ARTIKELN HANDLAR OM