Mourinhos ord till Ibrahimovic

FOTBOLL

I dag opereras Zlatan Ibrahimovic för sin allvarliga knäskada.

Samtidigt avslöjar José Mourinho sina stöttande ord till svensken.

– Jag sa: ”Du har kämpat hela ditt liv, sedan du föddes. Det finns ingen anledning att sluta kämpa nu”, säger tränaren.

José Mourinho bekräftade så sent som i går, tisdag, att Zlatan Ibrahimovic flyger till USA för att opereras av den erfarne knäspecialisten Freddie Fu.

– Han är i USA, det är det enda som spelar roll nu, sa Manchester United-managern till Sky Sports.

Mängder av fotbollsprofiler har uttryckt sitt stöd till Zlatan Ibrahimovic efter den allvarliga knäskadan han ådrog sig i Europa League-matchen mot Anderlecht, och som väntas hålla honom borta från spel i upp till ett år.

En av dem: Ibras barndomsidol Ronaldo.

”Du kommer tillbaka ännu starkare”, skrev brassen på Instagram.

”Finns ingen anledning”

Nu avslöjar José Mourinho hur han stöttat den 35-årige svensken.

– Jag sa så här till Zlatan: ”Du har kämpat hela ditt liv, sedan du föddes. Det finns ingen anledning att sluta kämpa nu”, säger tränaren på onsdagens presskonferens.

På frågan om Ibras framtid säger Mourinho:

– Framtiden handlar först och främst om en stor operation och därefter en lång rehabilitering. Men framtiden ligger också i händerna på en kille som är väldigt mentalt stark, och som själv direkt efter skadan skrev på sociala medier att han tänker sluta när han själv vill sluta.

”Intresserar mig inte”

På den specifika frågan om Zlatans har en framtid i just Manchester United säger Mourinho:

– Jag vet inte, jag vill inte veta och det intresserar mig inte. Jag vill bara att den här svåra operationen ska genomföras. Han är i fantastiska händer, sen handlar det om att bli frisk igen och förbereda sig mentalt för nästa steg. Och nästa steg kommer att bli något som han själv verkligen vill. Det har jag sagt från dag ett. Zlatan är mycket viktigare än jag och vad jag vill. Det här handlar om vad Zlatan vill. Jag vill bara att spelarna ska må bra, sen är det upp till var och en att avgöra sin egen framtid. Just nu är det bara onödigt att spekulera, säger Mourinho.

Manchester United möter stadsrivalen City i morgon, torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM