”Tränaren valde att byta ut mig, det är hans beslut”

Foto: Bildbyrån
Kennedy byttes ut i hemmapremiären.
FOTBOLL

Kennedy Bakircioglu byttes ut i 55:e minuten senast.

Nu vill han lägga Kalmarmatchen bakom sig.

– Tränaren valde att byta ut mig, det är hans beslut, säger lagkaptenen.

Foto: Bildbyrån

Hammarby hamnade i ett 0-1 underläge mot Kalmar i söndags och tio minuter in i den andra halvleken fick Kennedy Bakircioglu lämna planen. Lagkaptenen gick rakt förbi tränaren Jakob Michelsen.

Hammarby kvitterade sedan i den 94:e minuten, men efter matchen pratade inte Bakircioglu med media.

– Jag läste att jag hade bojkottat media, men så var det ju inte. Jag hade min familj i vip-loungen, frugan var ensam med två barn, förklarar 36-åringen.

”Är inga konstigheter”

Men Bakircioglu sticker inte under stol med att han var besviken över det tidiga bytet.

– Så är det ju, man vill ju spela. Vi ligger under med 1-0, det är klart att man hade velat att vi leder och att känslan hade varit bättre. Men nu blev jag utbytt så nu får jag steppa upp och göra det ännu bättre i nästa match. Det är inga konstigheter så jag ska bara kämpa mig vidare. Jag är inte orolig eller något, det gäller bara att göra bra på träningen och försöka glömma det som har varit.
Har du pratat med Michelsen?

– Nej, tränaren valde att byta ut mig, det är hans taktiska, det är hans beslut. Det är klart att man alltid vill spela, men jag tycker inte att det är något konstigt. Jag kommer att gå ut och kämpa för min plats.

På måndag väntar säsongens första derbyt när Hammarby möter AIK på Friends Arena.

– Det är alltid roligt med derby. Det är speciellt, det känns bra som att vi är fokuserade och laddade inför uppgiften, säger Bakircioglu och fortsätter:

– Det är en tuff öppning vi har, men AIK har pressen på sig. De ska göra det bra på hemmaplan, men vi har ställt till det för AIK tidigare så det är viktigt att vi inte har för stor respekt för dem och det har vi inte haft i derbymatcher.

ARTIKELN HANDLAR OM