Toivonen: ”Har blivit lugnare med åren”

MALMÖ. MFF jagar ett uddamålsunderläge från den första kvalmatchen till Champions League mot Zalgiris.

Inför returen på hemmaplan i morgon onsdag är Ola Toivonen och Johan Dahlin övertygade om avancemang.

– Det gäller bara att få in det första målet så kommer litauerna bli skakiga, säger Ola Toivonen.

Följ ämnen i artikeln

Spelmässigt bra prestationer i allsvenskan under de senaste omgångarna, men smolk i glädjebägaren att Mahamé Siby missar resten av säsongen.

Inför mötet med Zalgiris berättar Ola Toivonen och Johan Dahlin om det intryck fransmannen hunnit göra på kort tid.

– Han har gjort det jättebra sedan han kommit hit och kommit in i spelet bättre och bättre. I omklädningsrummet kom han in jättesnabbt, så det är klart att det betyder mycket. Samtidigt har vi andra spelare som kan fylla den platsen, säger Dahlin.

Ola Toivonen:

– Tungt så klart med skadan. Milos och ledningen letade efter en fysisk sexa, hittade honom. Det är klart att det är ett hål att fylla så vi får spela på ett lite annat sätt, säger han och fortsätter kring Siby:

– Vi får kanske besöka honom på sjukhuset, skicka ett sms.

– Man får bara försöka finnas där, mer kan man inte göra, säger Johan Dahlin.

Ola Toivonen.
Ola Toivonen.

”Märker om det är go gubbe”

På planen jagar man ett uddamålsunderläge, och inför matchen är 14 000 biljetter sålda i skrivande stund. De fotbollsmässiga förutsättningarna är optimala, samtidigt som Ola Toivonen inte tänker så mycket på externa faktorer som exempelvis domarnivån.

– Jag vet inte, jag har förändrats under karriären och blivit lugnare med åren, så när domaren blåser igång kommer tändningen. Det kommer inte vara något problem, säger han och fortsätter:

– Under karriären har man stött på många karaktärer till domare, så det är lugnt. Man märker efter tre-fyra minuter om det är en go gubbe eller en arrogant som inte vill prata utan bara gestikulerar istället. Då gäller det att anpassa sig efter det.

Veteranen betonar vikten av att hålla sig lugn över 90 minuter.

– Balansen kommer att bli viktig. Vissa matcher är vi bra med den, i andra är vi inte tålmodiga nog. Någon frustration blir det inte tal om, det gäller bara att få in det första målet så kommer litauerna bli skakiga.

Så ingen risk att någon hamnar över reklamskyltarna bara för att testa domarnivån?

– Det tror jag inte, säger Ola Toivonen och ler.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.