IFK Göteborg

Berg spelklar efter smällen – Sam Larsson tränar med IFK Göteborg

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Marcus Berg, 35, mådde inte bra efter smällen mot huvudet mot Malmö FF.

Under fredagen tränade han för fullt med IFK Göteborg.

– Han återhämtade sig snabbt, säger Mikael Stahre.

I slutet av toppmötet Malmö FF-IFK Göteborg (1–0) i måndags fick anfallsstjärnan Marcus Berg en rejäl smäll mot huvudet.

Den blåvita lagkaptenen var groggy i omklädningsrummet efteråt och mötte inte media. Det medicinska teamet gav heller inga utlåtanden.

Tränade för fullt

– Han mådde inte helt hundra efter här nu, så vi får se. Men han stod upp och var i duschen så förhoppningsvis är det ingen större fara, sa IFK Göteborg-tränaren Mikael Stahre till G-P i måndags.

Vid fredagens träning på Kamratgården var dock IFK Göteborgs nyckelspelare tillbaka. På måndag kommer Kalmar FF till Gamla Ullevi i allsvenskans sjätte omgång.

– Mackan tränade för fullt med spel och allt vad det innebär. Det var inga problem. Vi räknar med att han kör i morgon också och dagen innan match. Han återhämtade sig snabbt, säger Mikael Stahre till Sportbladet.

– Jag är ok, skriver Berg i ett meddelande.

Med på IFK Göteborgs träning var också Dalian Pro-spelaren Sam Larsson.

Den kinesiska ligastarten – för nedflyttade Dalian Pro i andradivisionen – har blivit framflyttad på grund av nya nedstängningar efter covidutbrott.

”Inga diskussioner”

Senaste beskedet är att ligaspelet preliminärt kan komma igång i olika covidbubblor på en och samma spelplats 23 maj. De utländska spelarna måste dock sitta i karantän i upp till fem veckor först.

– Sam Larsson är i samma läge som det har varit tidigare. Sam tränar med oss för att hålla sig i form, säger Mikael Stahre.

– Vi har inte diskuterat något annat. Han kan känna sig trygg och välkommen i vår miljö. Något mer än så är det inte i nuläget.

Larssons lagkamrat i Dalian Pro, Marcus Danielson, tränar just nu med Djurgården.

Sam Larsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Nyförvärvet har hamnat utanför: ”Jag och Stahre har haft ett snack”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Allsvenskan i fotboll

Marcus Berg

Sam Larsson

Malmö FF

Kalmar FF