Ronaldos påverkan – ingen vågade röra skräpmaten

Cristiano Ronaldo har gjort avtryck direkt i Manchester United.

Även i matsalen.

– Inte en enda spelare vågade röra skräpmaten som erbjöds, säger lagkamraten Lee Grant till Talksport.

36 år gammal är Cristiano Ronaldo fortfarande i fysiskt topptrim, och portugisen har genom åren gjort sig känd för sin strikta kosthållning.

När Manchester United-spelarna åt middag kvällen innan matchen mot Newcastle tvekade lagkamraterna när de närmade sig efterrätten, berättar målvakten Lee Grant, 38, i radiokanalen Talksport.

– Vanligtvis när vi äter middag tillsammans en fredag avslutar vi med något sött. Lite äppelkaka, en brownie med grädde eller något liknande, säger Grant.

”Ingen rörde äppelpajen”

Så var inte fallet den här gången.

– Ingen rörde äppelpajen och vaniljsåsen. Inte en enda spelare gick och hämtade någon brownie. Alla satt kvar och en av killarna viskade till mig: ”Vad har Cristiano på sin tallrik?”.

Föga förvånande var Ronaldos tallrik ett skolboksexempel på hälsosam mat, enligt Grant.

Solskjaer svarar

På måndagens presskonferens inför mötet med Bern i Champions League fick Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer svara på en fråga om anekdoten.

– Det var helt klart ett skämt från Grant. Det är inte så att vi tryckte i oss skräpmat innan Cristiano kom och att han ändrade på allt, säger norrmannen enligt Dagbladet.

– Men självklart har Ronaldo genom åren bevisat att han tar väl hand om sin kropp. Han är ett bra exempel på hur man kan förlänga sin karriär.

Ronaldo gjorde två mål i sin återkomst, 4–1-segern mot Newcastle.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.