Barnen lämnade efter brandlarmet

Publicerad 2022-05-09

BORÅS/STOCKHOLM. Brandlarmet gick på Borås Arena efter att bengaler tänts på Djurgårdens klacksektion och flera barnfamiljer lämnade.

Då ifrågasätter Magnus Eriksson ... arenan.

– Det var ett jävla känsligt brandlarm. Det är bengalbränning i varje match men jag har aldrig varit med om att brandlarmet gått förut, säger han.

Med 25 minuter kvar att spela, vid ställningen 0–0, hördes ett tjut inne på Borås Arena.

Det visade sig att brandlarmet hade gått – och det slutade inte tjuta.

Bengaler hade tänts på Djurgårdens klacksektion och rökutvecklingen gjorde att larmet automatiskt gick i gång. Och trots att man snabbt insåg varför larmet utlöstes tvingades man pausa matchen tillfälligt och brandkår kallades till arenan.

”Blir rädda”

Då valde flera barnfamiljer att lämna, uppger Discovery+.

– Man ser att det här skapar en oro hos de lite yngre barnen på arenan. Oavsett om man förstår var det här handlar om så är det självklart att en femåring står och kollar åt höger och vänster, säger Irma Helin Zibanejad.

– Det sitter barn här nere som blir rädda, säger Tommy Åström.

Efteråt var Discoverys expert Nordin Gerzic inne på att avbrottet gynnade Elfsborg som ”tog över” när matchen återstartade.

Djurgårdens Victor Edvardsen håller inte med.

– Vi slarvar lite för mycket där. Vi har väl fem-sex bollvinster där vi kan kontra ganska bra men vi slarvar. Det har inte med avbrottet att göra, det handlar om dålig skärpa i omställningslägena, säger han.

”Känsligt brandlarm”

Vad tycker du om att det blir ett sånt avbrott?

– Jag lägger ingen större vikt vid det. Jag fokuserar på det jag ska göra.

Edvardsen fortsätter:

– Synd att det blir avbrott men jag kommer inte klanka på våra supportrar. Det hör till att man bränner. Det är något jag vill att fans ska göra. Sedan, att brandlarmet går, jag jobbar inte på Borås Arena så det är svårt för mig att veta varför det blir så.

Magnus Eriksson ställer sig i sin tur tveksam ... till arenan.

– Det var ett jävla känsligt brandlarm i alla fall. Jag sa det till Johan Larsson att jag aldrig varit med om att det gått igång så, trots alla arenor runt om i världen och Sverige man varit på, säger han.

”Ballt med färgerna, men...”

Vad tycker du om att era fans tänder så många bengaler så det blir ett så långt speluppehåll som det blir?

– Det vill jag inte uttala mig om. Det är bengalbränning i varje match men jag har aldrig varit med om att brandlarmet har gått. Det är första gången, säger Eriksson och utvecklar sitt svar lite mer:

– Det blir en inramning av pyroteknik. Kan man göra det på ett säkert sätt är det jätteroligt. Men det är en säkerhetsfråga, det är barn här, och med den aspekten så har jag full förståelse för att det måste vara under ordnade former. Det är ballt med färgerna och allt men det måste vara på ett säkert sätt.

Matchen slutade 0–0.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.