Herrlandslaget i fotboll

Albin Ekdal saknades inför matchen mot Polen

Av: 

Michael Wagner

Petra Thorén

Jonatan Pinheiro Diamant

FOTBOLL

CHORZOW/STOCKHOLM. Albin Ekdal och Joakim Nilsson missade Sveriges sista kollektiva träning på matcharenan i Polen.

Duon tränade individuellt under måndagen.

– Det är två frågetecken. Vi får se, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Det har varit någon typ av manfall på de svenska landslagträningarna, både inför playoff-semifinalen mot Tjeckien och nu inför avgörandet i Polen.

Under söndagen deltog inte Albin Ekdal och Joakim Nilsson i den kollektiva träningen.

När landslaget inledde den avslutande träningen, på plats i södra Polen, på matcharenan Stadion Slaski i Chorzow så var alla spelare på plats, men när träningen skulle dra igång stod Albin Ekdal vid sidan. Den svenska nyckelspelaren kände av en tidigare skada i samband med matchen mot Tjeckien och går en kamp mot klockan för att bli spelklar.

– Albin har haft problem ett längre tag med en skada och den gjorde sig påmind lite i går, sa den assisterande förbundskapten Peter Wettergren i fredags.

Albin Ekdal kan missa matchen mot Polen

Förbundskaptenen Janne Andersson kommenterade skadeproblemen efter måndagens träning.

– Status både med Albin och Jocke Nilsson, som körde vid sidan, är att det är två frågetecken. Vi får se, säger Andersson.

– Det är klart att Albin under mina år som förbundskapten har varit en väldigt viktig spelare när han har varit med. Jag hade väldigt gärna velat ha med honom men samtidigt ingår sånt här och skulle han inte vara med får vi ha andra lösningar som jag hoppas kan fungera bra.

Tio minuter in i träningen, när laget ökade tempot i löpningarna, valde mittbacken Joakim Nilsson att jogga och köra själv vid sidan. Han var sliten efter 120 minuter mot Tjeckien.

– För mig är det alltid antingen eller. Kan man inte spela hundra procent räcker det inte i den här typen av matcher. Det måste vara ett hundraprocentigt klartecken för att man ska spela, säger Janne Andersson.

Både Emil Krafth och Zlatan Ibrahimovic, som var avstängda mot Tjeckien i torsdags, tränade under måndagen.

”Lewandowski kan ha haft problem”

Landslaget landade i Polen under söndagskvällen. Den avgörande kvalfinalen mot Polen spelas tisdag kväll. Det polska landslaget kommer att träna senare under måndagen och den svenska Polenspionen Lasse Jacobsson är övertygad om att storstjärnan Robert Lewandowski, som har problem med ett knä, spelar mot Sverige.

– Lewandowski kan ha haft problem. Han hade problem veckan innan samlingen. Men spelar man 90 minuter och inte ens blir utbytt när det står 4-0 i en Bundesligamatch så tror jag inte det är ett jätteproblem. Det är mer att Polen vilade honom i matchen mot Skottland för att ha honom helt 100 fräsch mot oss, säger han.

Hur viktig är Lewandowski för Polen?

– Han är jätteviktig, givetvis. Det märkte vi när vi mötte dem i somras. Det är en fantastisk fotbollsspelare. Han är en spelare med nästan målgaranti.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

BANK: Tog sig hit med Karlström och en medvetslös back – räkna inte ut ett lag som kan trolla

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

VM-kval i fotboll

Albin Ekdal

Janne Andersson