Avslöjar: Nilsson klar för nya MLS-klubben

Här är landslagsförsvararen Joakim Nilssons nya klubb.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Arminia Bielefelds mittback klar för nya MLS-klubben St. Louis City.

Därmed lämnar Nilsson Bielefeld när hans kontrakt går ut i sommar.

Det var i juli 2019 som Joakim Nilsson lämnade Elfsborg för att skriva på för tyska Arminia Bielefeld. Då låg klubben i Zweite Bundesliga men lyckades med att ta sig upp till Bundesliga omgående.

Nilsson har varit given hos tyskarna sedan han kom till klubben och har även en bofast plats i det svenska A-landslaget där han var med och tog Sverige till Play off när han spelade båda matcherna i det avslutande gruppspelet senast. Hans kontrakt med Bielefeld går ut i sommar och han har ryktats så väl till andra Bundesliga-klubbar som till MLS. Kicker har tidigare rapporterat att den nya MLS-klubben St Louis City har velat värva svensken, men att klubben hade också hård konkurrens från ett par större klubbar i Tyskland.

Flyttar till USA

Enligt Sportbladets uppgifter har nu 28-åringen gjort sitt val. Och det blir en flytt till USA och St Louis City, där han är överens med klubben om ett långtidskontrakt. Han kommer till klubben som bosmanspelare.

Det är den förre Hoffenheim och Düsseldorfmålvakten Lutz Pfannenstiel som är sportchef i St. Louis och han väntas ta in fler spelare från Tyskland. Laget kommer att gå in i ligaspelet under 2023. Nilsson har sammanlagt gjort tio A-landskamper för Sverige och togs under dagen ut i Sveriges trupp som ska möta Tjeckien hemma på Friends i slutet av mars. Han konkurrerar främst med Marcus Danielson om platsen bredvid Victor Nilsson-Lindelöf i den svenska startelvan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.