Antonio Colaks hint om framtiden: ”Enklare efter matchen...”

Uppdaterad 2021-08-26 | Publicerad 2021-08-23

RAZGRAD. ”Bäst i allsvenskan”, säger lagkamraterna.

Nu hintar Antonio Colak om att han kan bli kvar i MFF även nästa år.

– Matchen mot Ludogorets är viktigast just nu. Men efter den tror jag att det kan gå enklare...

Följ ämnen
Malmö FF

Ett överflöd av pengar tenderar ju att snabba på affärer. För vinner Malmö FF dubbelmötet med Ludogorets (2–0 i första matchen) kan klubben räkna hem knappt 200 miljoner kronor för deltagandet i Champions League.

Därmed har MFF förstås goda möjligheter att hosta upp de 25–30 miljoner som grekiska storklubben Paok sägs kräva för att den inlånade Antonio Colak ska kunna köpas loss.

Han har bara en dröm kvar

Tyskkroaten har fått frågor om saken många gånger de senaste månaderna. Då svarar han alltid artigt, men sällan konkret. Men när han möter pressen nere i Razgrad, på den lilla stadens enda lyxhotell där MFF är ensamma gäster, hintar han om att en eventuell lösning kanske kan vara på väg.

– Just nu finns det inget nytt. Självklart är klubbledarna i MFF väldigt nöjda med mig. Alla vet det. Alla vet att de kommer jobba för att få mig. Just nu är morgondagens match viktigast, men efter den så tror jag att det kan gå enklare.

Antonio Colak.

Kroaten har – efter en sensationell sommar – bombat in 13 mål för MFF i allsvenskan och Europaspelet. Kroatens djupledsspel, laglojala arbete och exceptionella avslutsförmåga har snabbt gjort honom till ett stort namn i allsvenskan – och Europa. Sedan dess har han blivit uttagen till det kroatiska landslaget. Nu har han bara en dröm kvar.

– Jag drömde om Champions League. Att få höra CL-hymnen. Jag får gåshud bara av att tänka på det. Det är den största drömmen jag haft: Champions League och landslaget.

”Han är bäst i allsvenskan”

Anel Ahmedhodzic kan inte sluta hylla sin lagkamrat.

– Jag hoppas verkligen att han stannar i MFF. Det är en fantastisk människa och lagkamrat. Han är den bäste anfallaren i allsvenskan. Nummer ett!

Vad gillar du bäst?

– Hans förmåga att göra mål från ”ingenting”. Kolla bara avsluten mot Rangers. Han hade lite tufft i början men men hade tålamod och kom in i det. Nu är det mål i varje match. Fantastiskt, säger mittbacken och fortsätter:

– Han har hela tiden tagit så bra löpningar. Antonio är en så smart spelare. Det är inte sånt alla supportrar kanske ser, men följer man hans löpningar så förstår man vilken intelligent spelare det är. Hans löpningarna är både för laget och för sig själv, vilket är viktigt för oss. Annars får inga ytor att spela i.

Malmö FF åker till Bulgarien med ett starkt lag. Dock saknas Niklas Moisander och Sergio Pena, som är skadade sedan tidigare, i matchtruppen.

Antonio Colak.

Returmötet i playoff till Champions League mellan Ludogorets och Malmö FF spelas på tisdag kl 21.00 och matchen sänds i C More.
Malmö FF vann första matchen med 2–0.