Här är det stora hotet mot nytt MFF-guld

Mardrömsfacit efter Champions League-spelet

Hotet mot MFF i guldstriden?

Första allsvenska matchen efter en Champions League-kväll.

På söndag mot Varberg behöver man bryta det dystra mönstret.

Direkt efter smällen i Champions League mot Chelsea i går började Malmö FF-spelarna prata om hur de skulle ta med sig tempot från mötet med de regerande CL-mästarna in i allsvenskan, där Varberg väntar på bortaplan på söndag.

Men det har MFF knappast lyckats med en enda gång efter matcherna i Europa i sommar och höst.

Tittar vi från och med kvalet mot Rangers i augusti så har MFF en mycket dyster svit i de allsvenska mötena som följt direkt efter en match i Europa.

Laget har bara tagit 5 av 18 möjliga poäng i de här allsvenska matcherna.

”Våra marginaler blir mindre”

Sportbladet pratade med några av spelarna om det här efter förlusten mot Mjällby på hemmaplan, som spelades några dagar efter att de mött Zenit i Sankt Petersburg.

Är det fysiskt, mentalt eller bara tillfälligheter, Anders Christiansen?

– Jag tycker att vi gjorde dåliga matcher mot Halmstad och nu mot Mjällby, där vi inte förtjänade poäng. Men vi skulle ha vunnit mot Djurgården och Göteborg. Jag tycker inte prestationerna var dåliga där, men vi saknade skärpa. Sedan ska man komma ihåg att vi haft många skador och alla de som står på skadelistan skulle ha gått in i startelvan i alla andra allsvenska lag. Så våra marginaler blir mindre, sa lagkaptenen då.

Behöver bryta mönstret

MFF lär behöva bryta det här mönstret om de ska ta hem det guld de nu är favoriter till igen efter toppkonkurrenternas poängtapp i helgen.

Är det svårt att komma tillbaka till allsvenskan efter spel i Champions League?

– Det känns som jag står och svarar på den frågan varje vecka. Jag tycker inte. Men det verkar bevisligen så. Tyvärr, sa Johan Dahlin efter matchen mot Mjällby.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.